Gulasz wegetariański

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
30 min

Dlaczego nie ugotować sobie obfitego, ciepłego i pocieszającego posiłku ? Oto obietnica tego wegetariańskiego gulaszu! Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i bogaty w białko roślinne dzięki dodatkowi białej fasoli. I nie zapomnij o smaku pomidorowego coulis, czarnych oliwek i świeżej pietruszki przed podaniem! Wystarczy powiedzieć, spróbujmy ;-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 3.77 (1.88€/porcja)

Materiały

  • Patelnia do smażenia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Gulasz wegetariański - Przygotowanie krok 1Posiekaj cebulę i ząbki czosnku i smaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek przez 5 minut.
  • Gulasz wegetariański - Przygotowanie krok 2Dodać białą fasolę, sos pomidorowy, kukurydzę, oregano, pieprz Espelette i sól. Dobrze wymieszać i dusić przez 15 minut na średnim ogniu.
    W międzyczasie ugotować ryż w garnku z wrzącą wodą.
  • Gulasz wegetariański - Przygotowanie krok 3Odcedź ryż i umieść go w naczyniu do zupy z gulaszem wegetariańskim pośrodku.
    Posypać kilkoma plasterkami czarnych oliwek, natką pietruszki i voila! Smacznego!

Obserwacje

Jak przechowywać resztki tego wegetariańskiego gulaszu?
Umieścić w szczelnej puszce i przechowywać w lodówce przez 2-3 dni.

Czy mogę zamrozić ten gulasz?
Jak najbardziej! Aby rozmrozić, umieść w rondlu lub na patelni i mieszaj na średnim ogniu.

Czym mogę zastąpić białą fasolę?
Możesz zastąpić ją fasolą kidney, soczewicą lub ciecierzycą, aby zachować wegetariański charakter tego przepisu. Można też zastąpić ją kawałkami kurczaka.

Czym mogę zastąpić natkę pietruszki?
Kolendrą lub szczypiorkiem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+