Lasagne ze szpinakiem i kozim serem

zagłosuj teraz
Danie główne
8 porcji
łatwe
45 min

Lasagne to klasyczne włoskie danie. Tradycyjnie podawana z mięsem, sosem pomidorowym i kilkoma warzywami, postanowiliśmy całkowicie zmienić nadzienie i zaproponować gościom wersję wegetariańską: ze szpinakiem i kozim serem. Zobaczysz, że to połączenie będzie hitem na Twoim stole!


Składniki

8

Sos beszamelowy :

Pozostała część lasagne:

Szacowany koszt: 7.36 (0.92€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania20 min


Obserwacje

Szpinak: tutaj woleliśmy użyć szpinaku z puszki niż mrożonego. Po prostu smakuje lepiej. Jeśli jednak chcesz użyć świeżego szpinaku, nie ma sprawy! Wystarczy go tylko ugotować przed rozpoczęciem przygotowywania lasagne.

Kozi ser: Niektórzy goście nie są fanami koziego sera, który dla niektórych może być zbyt mocny w smaku! W takim przypadku ser ricotta będzie mile widzianym zamiennikiem :-)

Lasagne: Jeśli chodzi o świeże produkty, nie wahaj się użyć świeżej lasagne. Nadadzą one przygotowanemu daniu jeszcze więcej smaku i miękkości...!

Czy mogę przygotować sos beszamelowy z wyprzedzeniem?
Jak najbardziej! Możesz go sfilmować (aby nie utworzyła się skorupa) i przechowywać w lodówce. Przed użyciem należy go ubić, aby go spulchnić.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+