Szybkie ciasto z tuńczykiem
zagłosuj teraz
Na łatwy obiad wypróbuj nasz pikantny tort z tuńczyka! To szybki i łatwy przepis, gdy brakuje Ci pomysłów. Podawaj z mieszanką sałat i gotowe! Twoi goście pokochają ten przepis również jako aperitif. Nie zapomnij o nim, jeśli planujesz piknik :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami przygotowania tego pikantnego ciasta, korzystając z naszych pisemnych objaśnień, zdjęć i filmów!
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.27Euros€ (0.71€/porcja)
Materiały
- 1 forma do ciasta (tutaj 22x11 cm)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Ubij jajka na omlet. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj. Dodaj mleko, a następnie oliwę z oliwek. - Odsączyć i rozdrobnić tuńczyka, a następnie dodać do ciasta z tartą Gruyère. Doprawić do smaku.
- Wlej ciasto do wysmarowanej masłem formy i piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
- Wszystko gotowe!
Obserwacje
Możesz użyć tego przepisu do zrobienia mini muffinek!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!