Wegetariańskie enchiladas

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
40 min

Mieliśmy w szafce kilka pszennych tortilli, które postanowiliśmy zamienić w enchiladas! Rodzinne meksykańskie danie, które zawsze wywołuje uśmiech na naszych twarzach ♥ Tutaj nawet zrobiliśmy nadzienie w 100% wegetariańskie! W rzeczywistości to danie może być nawet wegańskie, jeśli usuniesz ser. Jest to więc nie tylko nowy przepis na codzienną rutynę, ale także alternatywa, jeśli chcesz ograniczyć spożycie mięsa i ryb.


Składniki

4

Do sosu :

Do dekoracji :

Przygotowanie :

Szacowany koszt: 11.49 (2.87€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Jak przechowywać enchiladas?
Można je przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.

Czy mogę przygotować enchiladas z wyprzedzeniem?
W przypadku sosu i grillowanego sera nie zalecamy wcześniejszego przygotowywania enchiladas. Tekstura może się zmienić... Idealnym sposobem jest przygotowanie nadzienia z wyprzedzeniem, a następnie uformowanie tortilli i ugotowanie wszystkiego w ostatniej chwili!

Czy ten przepis jest wegański?
Nadzienie jest wegańskie, ale końcowe danie nie jest wegańskie ze względu na starty cheddar. Aby uzyskać danie wegańskie, po prostu usuń go z przepisu!

Czym mogę zastąpić fasolę kidney?
Możesz zastąpić ją białą fasolą, ciecierzycą lub soczewicą, aby zachować wegetariański charakter przepisu. Alternatywnie, możesz zastąpić ją wołowiną lub kurczakiem. Nasz przepis na enchiladas z kurczakiem dostępny jest tutaj!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+