Wegetariańskie tacos z soczewicą

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
50 min

Aby uzyskać świeży i kolorowy posiłek, wybierz nasze tacos! Domowe pszenne tortille, które można uzupełniać do woli ;-) Tutaj oferujemy wegetariańskie nadzienie, które jest pełne smaku. Idealny posiłek (oczywiście do jedzenia palcami!) na przyjęcie z telewizorem lub kolację z przyjaciółmi!


Składniki

4

Salsa meksykańska :

Szacowany koszt: 10.55 (2.64€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania30 min

  • Wegetariańskie tacos z soczewicą - Przygotowanie krok 1Przygotuj własne tortille pszenne lub użyj gotowych.
  • Wegetariańskie tacos z soczewicą - Przygotowanie krok 2Przygotować sałatkę z soczewicy: soczewicę zalać zimną wodą, gotować pod przykryciem przez 25 minut. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
  • Wegetariańskie tacos z soczewicą - Przygotowanie krok 3Wymieszaj soczewicę z pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi na 4 części i posiekaną czerwoną cebulą. Pokruszony ser feta można dodać bezpośrednio do sałatki lub jako dodatek. Doprawić do smaku.
  • Wegetariańskie tacos z soczewicą - Przygotowanie krok 4Przekrój awokado na pół i pokrój w plasterki. Pokrój limonki na ćwiartki. Drobno posiekaj kolendrę. Umieść składniki w osobnych pojemnikach.
  • Wegetariańskie tacos z soczewicą - Przygotowanie krok 5Przygotować salsę meksykańską: połączyć wszystkie składniki, pokroić na małe kawałki. Dodać sok z cytryny, mżawkę oliwy z oliwek i doprawić.
  • Wegetariańskie tacos z soczewicą - Przygotowanie krok 6Teraz możesz stworzyć tacos, jakie chcesz, dodając więcej lub mniej składników do tortilli.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+