Wegetariańskie tacos z soczewicą
zagłosuj teraz
Aby uzyskać świeży i kolorowy posiłek, wybierz nasze tacos! Domowe pszenne tortille, które można uzupełniać do woli ;-) Tutaj oferujemy wegetariańskie nadzienie, które jest pełne smaku. Idealny posiłek (oczywiście do jedzenia palcami!) na przyjęcie z telewizorem lub kolację z przyjaciółmi!
Składniki
4
Salsa meksykańska :
Szacowany koszt: 10.55Euros€ (2.64€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania30 min
- Przygotuj własne tortille pszenne lub użyj gotowych.
- Przygotować sałatkę z soczewicy: soczewicę zalać zimną wodą, gotować pod przykryciem przez 25 minut. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
- Wymieszaj soczewicę z pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi na 4 części i posiekaną czerwoną cebulą. Pokruszony ser feta można dodać bezpośrednio do sałatki lub jako dodatek. Doprawić do smaku.
- Przekrój awokado na pół i pokrój w plasterki. Pokrój limonki na ćwiartki. Drobno posiekaj kolendrę. Umieść składniki w osobnych pojemnikach.
- Przygotować salsę meksykańską: połączyć wszystkie składniki, pokroić na małe kawałki. Dodać sok z cytryny, mżawkę oliwy z oliwek i doprawić.
- Teraz możesz stworzyć tacos, jakie chcesz, dodając więcej lub mniej składników do tortilli.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!