Odwrócone ciasto brzoskwiniowe, wilgotne, rozpływające się i karmelizowane

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
50 min

Jeśli powiemy Ci o rozpływających się brzoskwiniach, wilgotnym cieście i karmelizowanej skórce, czy się oprzesz? Ponieważ tutaj wyraźnie wzięliśmy kęs tego pysznego odwróconego ciasta brzoskwiniowego, pocieszającego deseru, który przypomina nam dobre ciasta naszych babć! Jest tak łatwy w przygotowaniu, że każdy pokocha go jako popołudniową przekąskę (w towarzystwie małej gałki lodów waniliowych lub bitej śmietany dla tych, którzy lubią słodycze). Wykonaj wszystkie kroki opisane w poniższym przepisie:


Składniki

6

Pomada:

Miękki:


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min


Obserwacje

Jak długo mogę przechowywać ciasto brzoskwiniowe?

Można go przechowywać do 5 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.

Czy mogę zastąpić brzoskwinie innymi owocami?

Brzoskwinie można łatwo zastąpić ulubionymi owocami!

Czy mogę użyć owoców w syropie?

Tak, możesz!

Czy mogę zastąpić masło i mleko w cieście bez laktozy?

Masło można zastąpić margaryną lub neutralnym olejem roślinnym, a mleko wybranym napojem roślinnym.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+