L'amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
35 min

Czy słyszałeś oAmandier? Cóż, jeśli nie, musisz pilnie wypróbować ten przepis! Miękkość tego ciasta jest zdecydowanie nieporównywalna, z niemalże przewiewną konsystencją, która podbije serca miłośników migdałów. Oprócz tego, że jest absolutnie pyszne, to ciasto jest bezglutenowe, idealne dla osób z nietolerancją lub alergią. Ponieważ tak, nadal możesz cieszyć się deserami nawet bez mąki pszennej, a to pyszne ciasto jest tutaj, aby to udowodnić :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby je zrobić tutaj ↓↓


Składniki

6
Szacowany koszt: 4.8 (0.8€/porcja)

Materiały

  • Okrągła forma o średnicy 17 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min

  • L'Amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 1Ubij jajka i cukier na jasną masę. Dodaj proszek migdałowy i ekstrakt migdałowy i dobrze wymieszaj. Na koniec dodać roztopione masło.
  • L'Amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 2Wlać ciasto do natłuszczonej formy.
  • L'Amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 3Posypać posiekanymi migdałami.
  • L'Amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 4Piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  • L'Amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 5I gotowe, przed podaniem można posypać cukrem pudrem!

Obserwacje

Jak przechowywać migdały?
Można je przechowywać zawinięte w folię spożywczą do 4 dni.

Czy migdały można zastąpić?
Tak, migdały można zastąpić innymi orzechami, takimi jak orzechy laskowe lub pistacje.

Czy to ciasto jest bezglutenowe?
To ciasto jest bezglutenowe.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+