L'amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe
zagłosuj teraz
Czy słyszałeś o Amandier? Cóż, jeśli nie, musisz pilnie wypróbować ten przepis! Miękkość tego ciasta jest zdecydowanie nieporównywalna, z niemalże przewiewną konsystencją, która podbije serca miłośników migdałów. Oprócz tego, że jest absolutnie pyszne, to ciasto jest bezglutenowe, idealne dla osób z nietolerancją lub alergią. Ponieważ tak, nadal możesz cieszyć się deserami nawet bez mąki pszennej, a to pyszne ciasto jest tutaj, aby to udowodnić :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby je zrobić tutaj ↓↓
Składniki
6
Materiały
- Okrągła forma o średnicy 17 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
Ubij jajka i cukier na jasną masę. Dodaj proszek migdałowy i ekstrakt migdałowy, a następnie dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj roztopione masło.
Wlać ciasto do natłuszczonej formy.
Posypać płatkami migdałów.
Piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
I gotowe, przed podaniem można posypać cukrem pudrem!
Obserwacje
Jak przechowywać migdały?
Można je przechowywać zawinięte w folię spożywczą do 4 dni.
Czy migdały można zastąpić?
Tak, migdały można zastąpić innymi orzechami, takimi jak orzechy laskowe lub pistacje.
Czy to ciasto jest bezglutenowe?
To ciasto jest bezglutenowe.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!