L'amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
35 min

Czy słyszałeś o Amandier? Cóż, jeśli nie, musisz pilnie wypróbować ten przepis! Miękkość tego ciasta jest zdecydowanie nieporównywalna, z niemalże przewiewną konsystencją, która podbije serca miłośników migdałów. Oprócz tego, że jest absolutnie pyszne, to ciasto jest bezglutenowe, idealne dla osób z nietolerancją lub alergią. Ponieważ tak, nadal możesz cieszyć się deserami nawet bez mąki pszennej, a to pyszne ciasto jest tutaj, aby to udowodnić :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby je zrobić tutaj ↓↓

Składniki

6

Materiały

  • Okrągła forma o średnicy 17 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
  • L'Amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 1Ubij jajka i cukier na jasną masę. Dodaj proszek migdałowy i ekstrakt migdałowy, a następnie dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj roztopione masło.
  • L'Amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 2Wlać ciasto do natłuszczonej formy.
  • L'Amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 3Posypać płatkami migdałów.
  • L'Amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 4Piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  • L'Amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 5I gotowe, przed podaniem można posypać cukrem pudrem!

Obserwacje

Jak przechowywać migdały?

Można je przechowywać zawinięte w folię spożywczą do 4 dni.

Czy migdały można zastąpić?

Tak, migdały można zastąpić innymi orzechami, takimi jak orzechy laskowe lub pistacje.

Czy to ciasto jest bezglutenowe?

To ciasto jest bezglutenowe.


Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: