L'amandier, ultra wilgotne ciasto migdałowe
Czy słyszałeś oAmandier? Cóż, jeśli nie, musisz pilnie wypróbować ten przepis! Miękkość tego ciasta jest zdecydowanie nieporównywalna, z niemalże przewiewną konsystencją, która podbije serca miłośników migdałów. Oprócz tego, że jest absolutnie pyszne, to ciasto jest bezglutenowe, idealne dla osób z nietolerancją lub alergią. Ponieważ tak, nadal możesz cieszyć się deserami nawet bez mąki pszennej, a to pyszne ciasto jest tutaj, aby to udowodnić :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby je zrobić tutaj ↓↓
Składniki
Materiały
- Okrągła forma o średnicy 17 cm
Przygotowanie
- Ubij jajka i cukier na jasną masę. Dodaj proszek migdałowy i ekstrakt migdałowy i dobrze wymieszaj. Na koniec dodać roztopione masło.
- Wlać ciasto do natłuszczonej formy.
- Posypać posiekanymi migdałami.
- Piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
- I gotowe, przed podaniem można posypać cukrem pudrem!
Obserwacje
Jak przechowywać migdały?
Można je przechowywać zawinięte w folię spożywczą do 4 dni.
Czy migdały można zastąpić?
Tak, migdały można zastąpić innymi orzechami, takimi jak orzechy laskowe lub pistacje.
Czy to ciasto jest bezglutenowe?
To ciasto jest bezglutenowe.