Pysznie wilgotne ciasto z mlekiem skondensowanym
zagłosuj teraz
Proste, puszyste ciasto, którym można się cieszyć o każdej porze dnia.
Składniki
8
Szacowany koszt: 1.85Euros€ (0.23€/porcja)
Materiały
- Forma do ciasta 22x11 cm
- miska na sałatkę
- piekarnik
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania50 min
- W misce wymieszaj jajka ze słodzonym mlekiem skondensowanym. Może to chwilę potrwać ze względu na gęstą konsystencję mleka skondensowanego.
- Dodaj roztopione masło, a następnie mąkę i proszek do pieczenia i mieszaj, aż masa będzie gładka.
- Piec przez 50 minut w temperaturze 160°C. Sprawdzić gotowość, nakłuwając nożem: ostrze powinno być czyste i suche.
- Teraz ciasto z mlekiem skondensowanym jest gotowe!
Obserwacje
Jak sprawdzić, czy ciasto jest upieczone?
Wbij nóż w środek, a ostrze powinno być suche.
Jeśli ciasto nie jest odpowiednio upieczone, może powstać dziura, a deser będzie się kruszył.
Czy mogę dodać aromat?
Nasz przepis jest prosty, ale można dodać dowolny aromat: wanilii, cytryny lub kwiatu pomarańczy.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!