Odwrócone ciasto z rabarbarem

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
1 h

Powrót wiosny oznacza powrót rabarbaru! Aby to uczcić, wypróbuj nasze niezwykle łatwe w przygotowaniu ciasto odwrócone, które jest tak wilgotne, jak tylko się da :-) To idealny sposób na zaprezentowanie gościom rabarbaru na deser!

Składniki

10

Materiały

  • Kwadratowa forma 20x20cm

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania30 min
  • Odwrócone ciasto z rabarbarem - Przygotowanie krok 1Odetnij końce oczyszczonego rabarbaru, a następnie pokrój na kawałki wielkości formy. Obierz te kawałki.
  • Odwrócone ciasto z rabarbarem - Przygotowanie krok 2Posyp dno wysmarowanej masłem formy brązowym cukrem.
  • Odwrócone ciasto z rabarbarem - Przygotowanie krok 3Ułóż kawałki rabarbaru na cukrze i skrop sokiem z cytryny.
  • Odwrócone ciasto z rabarbarem - Przygotowanie krok 4Wymieszaj jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
  • Odwrócone ciasto z rabarbarem - Przygotowanie krok 5Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i proszek migdałowy, a następnie dobrze wymieszaj.
  • Odwrócone ciasto z rabarbarem - Przygotowanie krok 6Na koniec dodaj roztopione masło.
  • Odwrócone ciasto z rabarbarem - Przygotowanie krok 7Wylej tę masę na rabarbar i wygładź wierzch.
  • Odwrócone ciasto z rabarbarem - Przygotowanie krok 8Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
  • Odwrócone ciasto z rabarbarem - Przygotowanie krok 9Odwróć ciasto po ostygnięciu. I voilà, ciasto z rabarbarem jest gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: