Rabarbarowe ciasto do góry nogami
zagłosuj teraz
Powrót wiosny oznacza powrót rabarbaru! Aby to uczcić, wypróbuj nasze niezwykle łatwe w przygotowaniu ciasto odwrócone do góry nogami, które jest tak wilgotne, jak tylko się da :-) To idealny sposób na zaprezentowanie gościom rabarbaru na deser!
Składniki
10
Szacowany koszt: 6.21Euros€ (0.62€/porcja)
Materiały
- Kwadratowa forma 20x20cm
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania30 min
- Odetnij końce oczyszczonego rabarbaru, a następnie pokrój na części wielkości puszki. Obierz te części.
- Posyp dno wysmarowanej masłem formy brązowym cukrem.
- Ułóż kawałki rabarbaru na cukrze i skrop sokiem z cytryny.
- Jajka wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym.
- Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i proszek migdałowy i dobrze wymieszaj.
- Na koniec dodaj roztopione masło.
- Wylej mieszaninę na rabarbar i wygładź wierzch.
- Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
- Odwróć po ostygnięciu. I voilà, ciasto z rabarbarem jest gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!