Ciasto musli bez dodatku cukru - przepis idealny przed sportem i zapobiegający marnotrawstwu!

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
45 min

Czy Twoje szafki również są pełne otwartych paczek musli? Zamiast je wyrzucać, przygotuj z nich ciasto na przekąskę! Aby było jeszcze lepsze, wręcz idealne przed sesją sportową, dodaj kilka orzechów włoskich i migdałów ;-) Spróbuj i daj nam znać, co myślisz ;-)

Składniki

8

Materiały

  • Forma do ciasta 22 cm x 11 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
  • Roztop margarynę w kuchence mikrofalowej. Dodaj ją do miski z jajkami, rozgniecionym bananem, płynną wanilią i szczyptą soli. Dobrze wymieszaj.
  • Dodaj musli, mąkę, proszek do pieczenia i mleko roślinne, a następnie wymieszaj.
    Rozdrobnij orzechy włoskie i migdały, a następnie dodaj je do masy przed ostatnim mieszaniem.
  • Przełóż ciasto do wysmarowanej masłem tortownicy lub formy silikonowej. Posyp kilkoma płatkami migdałów i piecz przez 35 minut w temperaturze 180°C.
    I gotowe: smacznego!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: