Ciasto musli bez dodatku cukru - przepis idealny przed sportem i zapobiegający marnotrawstwu!
zagłosuj teraz
Czy Twoje szafki również są pełne otwartych paczek musli? Zamiast je wyrzucać, przygotuj z nich ciasto na przekąskę! Aby było jeszcze lepsze, wręcz idealne przed sesją sportową, dodaj kilka orzechów włoskich i migdałów ;-) Spróbuj i daj nam znać, co myślisz ;-)
Składniki
8
Materiały
- Forma do ciasta 22 cm x 11 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
- Roztop margarynę w kuchence mikrofalowej. Dodaj ją do miski z jajkami, rozgniecionym bananem, płynną wanilią i szczyptą soli. Dobrze wymieszaj.
- Dodaj musli, mąkę, proszek do pieczenia i mleko roślinne, a następnie wymieszaj.
Rozdrobnij orzechy włoskie i migdały, a następnie dodaj je do masy przed ostatnim mieszaniem. - Przełóż ciasto do wysmarowanej masłem tortownicy lub formy silikonowej. Posyp kilkoma płatkami migdałów i piecz przez 35 minut w temperaturze 180°C.
I gotowe: smacznego!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!