Czekolada liégeois z wiedeńskim kremem czekoladowym
zagłosuj teraz
Gładki krem czekoladowy z bitą śmietaną i kakao. Wyśmienity deser, któremu trudno będzie się oprzeć! Włożenie kremu do lodówki zapewni zwarty efekt, który idealnie komponuje się z rozpływającą się bitą śmietaną ;-)
Składniki
3
Przygotowanie
Czas przygotowania4 h
Gotowania10 min
Rozpuść czekoladę z jedną trzecią mleka i cukrem.
W międzyczasie rozpuść mąkę kukurydzianą w pozostałym mleku.
Dodaj tę mieszaninę do roztopionej czekolady i mieszaj na małym ogniu, aż zgęstnieje i utworzy krem.Wlej krem do szklanek do koktajli mlecznych lub innego pojemnika i schładzaj przez 3 godziny.
Po ostygnięciu nałóż bitą śmietanę i posyp kakao w proszku.
Czekolada z Liège jest już gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!