Czekolada liège, wiedeński krem czekoladowy

zagłosuj teraz
Desser
3 porcji
łatwe
4 h 10 m

Gładki krem czekoladowy z bitą śmietaną i kakao. Wyśmienity deser, któremu trudno będzie się oprzeć! Włożenie kremu do lodówki zapewni zwarty efekt, który idealnie komponuje się z rozpływającą się bitą śmietaną ;-)


Składniki

3

Przygotowanie

Czas przygotowania4 h
Gotowania10 min

  • Czekolada Liège, wiedeński krem czekoladowy - Przygotowanie krok 1Rozpuść czekoladę z jedną trzecią mleka i cukrem.
  • Czekolada Liège, wiedeński krem czekoladowy - Przygotowanie krok 2W międzyczasie rozcieńczyć mąkę kukurydzianą w pozostałym mleku.
    Dodaj tę mieszaninę do roztopionej czekolady i mieszaj na małym ogniu, aż zgęstnieje i utworzy krem.
  • Czekolada Liège, wiedeński krem czekoladowy - Przygotowanie krok 3Wlej krem do szklanek do koktajli mlecznych lub innego pojemnika i schładzaj przez 3 godziny.
  • Czekolada Liège, wiedeński krem czekoladowy - Przygotowanie krok 4Po ostygnięciu posypać bitą śmietaną i kakao w proszku.
  • Czekolada Liège, wiedeński krem czekoladowy - Przygotowanie krok 5Czekolada z Liège jest już gotowa!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+