Wegańskie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado
zagłosuj teraz
Aby uzyskać wegańską, bezglutenową i przede wszystkim ekspresową wersję kremowego deseru, proponujemy nasz przepis o smaku czekolady, banana i... awokado! Tak, dobrze przeczytałeś! Nie martw się, awokado w ogóle nie będzie wyczuwalne, a doda idealnej tekstury temu deserowi bez pieczenia. Okazja do uzupełnienia dobrych tłuszczów :-) Przygotowanie bez dodatku cukru, które jest równie dobre jako deser, jak i przekąska, tuż przed wyjściem na siłownię ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.03Euros€ (0.51€/porcja)
Materiały
- Mincer
Przygotowanie
- Umieść awokado, grubo posiekanego banana i mleko migdałowe w rozdrabniaczu. Dodaj syrop z agawy, jeśli chcesz, aby krem był nieco bardziej słodki.
- Drobno zmiksować.
- Następnie dodaj kakao w proszku i dobrze wymieszaj.
- Przelać krem do kokilek i posypać wiórkami czekolady.
- Czekoladowy krem z awokado jest już gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!