Wegańskie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
20 min

Aby uzyskać wegańską, bezglutenową i przede wszystkim ekspresową wersję kremowego deseru, proponujemy nasz przepis o smaku czekolady, banana i... awokado! Tak, dobrze przeczytałeś! Nie martw się, awokado w ogóle nie będzie wyczuwalne, a doda idealnej tekstury temu deserowi bez pieczenia. Okazja do uzupełnienia dobrych tłuszczów :-) Przygotowanie bez dodatku cukru, które jest równie dobre jako deser, jak i przekąska, tuż przed wyjściem na siłownię ;-)

Składniki

4

Materiały

  • Hachoir

Przygotowanie

  • Wegańskie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado - Przygotowanie krok 1Umieść awokado, grubo posiekanego banana i mleko migdałowe w rozdrabniaczu. Dodaj syrop z agawy, jeśli chcesz, aby krem był nieco bardziej słodki.
  • Wegańskie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado - Przygotowanie krok 2Drobno zmiksuj całość.
  • Wegańskie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado - Przygotowanie krok 3Następnie dodaj kakao w proszku i dobrze wymieszaj.
  • Wegańskie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado - Przygotowanie krok 4Przelej krem do kokilek i posyp wiórkami czekolady.
  • Wegańskie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado - Przygotowanie krok 5Czekoladowy krem z awokado jest gotowy!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: