Wegańskie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
Å‚atwe
20 min

Aby uzyskać wegańską, bezglutenową i przede wszystkim ekspresową wersję kremowego deseru, proponujemy nasz przepis o smaku czekolady, banana i... awokado! Tak, dobrze przeczytałeś! Nie martw się, awokado w ogóle nie będzie wyczuwalne, a doda idealnej tekstury temu deserowi bez pieczenia. Okazja do uzupełnienia dobrych tłuszczów :-) Przygotowanie bez dodatku cukru, które jest równie dobre jako deser, jak i przekąska, tuż przed wyjściem na siłownię ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.03 (0.51€/porcja)

Materiały

  • Mincer

Przygotowanie


  • WegaÅ„skie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado - Przygotowanie krok 1Umieść awokado, grubo posiekanego banana i mleko migdaÅ‚owe w rozdrabniaczu. Dodaj syrop z agawy, jeÅ›li chcesz, aby krem byÅ‚ nieco bardziej sÅ‚odki.
  • WegaÅ„skie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado - Przygotowanie krok 2Drobno zmiksować.
  • WegaÅ„skie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado - Przygotowanie krok 3NastÄ™pnie dodaj kakao w proszku i dobrze wymieszaj.
  • WegaÅ„skie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado - Przygotowanie krok 4Przelać krem do kokilek i posypać wiórkami czekolady.
  • WegaÅ„skie kremy deserowe - czekolada, banan, awokado - Przygotowanie krok 5Czekoladowy krem z awokado jest już gotowy!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+