Wegańskie krówki orzechowe

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
2 h 10 m

Czy kuszą Cię małe czekoladowe kwadraciki jako dodatek do deseru lub przekąski? Co więcej, ta wersja krówek jest wegańska i bezglutenowa, więc nie ma powodu, aby się jej pozbawiać! Wykonany z zaledwie 4 składników, ten super łatwy przepis jest gwarantowany bez piekarnika ;-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby zrobić te krówki, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów. Wszystko zależy od Ciebie!


Składniki

6
Szacowany koszt: 3.01 (0.5€/porcja)

Materiały

  • Papier do pieczenia
  • Małe naczynie żaroodporne

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania2 h

  • Wegańskie krówki orzechowe - Przygotowanie krok 1Podgrzej masło orzechowe w kąpieli wodnej. Dodać czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Dodać syrop z agawy i wymieszać.
  • Wegańskie krówki orzechowe - Przygotowanie krok 2Wlać mieszaninę do małego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i posypać płatkami migdałów. Złożyć brzegi papieru do pieczenia i docisnąć, aby osadzić migdały. Chłodzić przez 2 godziny.
  • Wegańskie krówki orzechowe - Przygotowanie krok 3Wyjąć z lodówki, pokroić na kawałki i voila, gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+