Wegańskie ciasto czekoladowe, łatwe do zrobienia jak zawsze
zagłosuj teraz
Bez jajek, bez mleka... Czy nadal można zrobić ciasto na deser? Oczywiście, że tak! Więc to będzie wegańskie i... czekoladowe, ponieważ udowadniamy, że rezultat może być pyszny ;-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku w naszym przepisie i z łatwością przygotuj to ciasto w domu.
Składniki
8
Polewa (opcjonalnie) :
Szacowany koszt: 3.67Euros€ (0.46€/porcja)
Materiały
- Forma do ciasta 22x11 cm
Podobne przepisy
Wegańskie lody bananowe o bardzo łatwym do przygotowania smaku ciasteczek! wegańskie ciasto ciasteczkowe
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Dodaj cukier i kakao i wymieszaj, a następnie dodaj jogurt i dobrze wymieszaj.
- Na koniec dodać proszek migdałowy, mąkę i proszek do pieczenia. Wlej ciasto do natłuszczonej formy.
- Piec ciasto przez 25 minut w temperaturze 180°C.
- Jeśli chcesz zrobić polewę: ostudź ciasto, a następnie rozpuść czekoladę i wymieszaj ją z mlekiem. Wylej mieszaninę na wierzch zimnego ciasta i gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!