Wegańskie ciasto czekoladowe, zawsze łatwe do zrobienia

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
łatwe
35 min

Bez jajek, bez mleka... Czy nadal można zrobić ciasto na deser? Oczywiście, że tak! To ciasto będzie wegańskie i... czekoladowe, ponieważ udowadniamy, że rezultat może być pyszny ;-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku w naszym przepisie i z łatwością przygotuj to ciasto w domu.

Składniki

8

Polewa (opcjonalnie) :

Materiały

  • Forma do ciasta 22x11 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Dodaj cukier i kakao i wymieszaj, a następnie dodaj jogurt i dobrze wymieszaj.
  • Na koniec dodaj proszek migdałowy, mąkę i proszek do pieczenia. Wlej ciasto do natłuszczonej formy.
  • Piec ciasto przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Jeśli chcesz zrobić polewę: ostudź ciasto, a następnie rozpuść czekoladę i wymieszaj ją z mlekiem. Wylej mieszaninę na wierzch zimnego ciasta i gotowe!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: