Krem z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy)
zagłosuj teraz
Deser można przygotować w zaledwie 15 minut! Oto dowód w postaci naszego przepisu na krem z orzechów laskowych :-) Świetna alternatywa dla osób na diecie wegańskiej i bezglutenowej ;-) Mały dodatek? Nie zawiera dodatku cukru, więc każdy może cieszyć się nim w porze deseru/przekąski bez wyrzutów sumienia!
Składniki
2
Szacowany koszt: 2.02Euros€ (1.01€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
- Rozpuścić mąkę kukurydzianą w 8 cl mleka migdałowego.
- Podgrzej pozostałe mleko migdałowe i dodaj mąkę kukurydzianą. Dodać purée z orzechów laskowych i kakao.
- Ubijać na średnim ogniu. Mieszanina powinna dobrze zgęstnieć. Zdjąć z ognia.
- Wlać masę do kokilek i posypać posiekanymi orzechami laskowymi. Chłodzić przez 1 godzinę.
- Krem z orzechów laskowych jest już gotowy!
Obserwacje
Wegańskie: tutaj użyliśmy mleka migdałowego, ale można też użyć mleka krowiego.
Przecier z orzechów laskowych: można go zastąpić przecierem z innych nasion oleistych (orzeszków ziemnych, migdałów, orzechów nerkowca itp.).
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!