Kremy z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy)

zagłosuj teraz
Desser
2 porcji
łatwe
15 min

Deser można przygotować w zaledwie 15 minut! Oto dowód w postaci naszego przepisu na kremy z orzechów laskowych :-) Świetna alternatywa dla osób na diecie wegańskiej i bezglutenowej ;-) Mały dodatek? Nie zawiera dodatku cukru, więc każdy może cieszyć się nim w porze deseru/przekąski bez wyrzutów sumienia!

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
  • Kremy z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy) - Przygotowanie krok 1Rozpuścić mąkę kukurydzianą w 8 cl mleka migdałowego.
  • Kremy z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy) - Przygotowanie krok 2Podgrzej pozostałe mleko migdałowe i dodaj rozpuszczoną mąkę kukurydzianą. Dodaj purée z orzechów laskowych i kakao.
  • Kremy z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy) - Przygotowanie krok 3Mieszaj trzepaczką na średnim ogniu. Mieszanka powinna dobrze zgęstnieć. Zdejmij z ognia.
  • Kremy z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy) - Przygotowanie krok 4Wlej masę do kokilek i posyp posiekanymi orzechami laskowymi. Chłodź przez 1 godzinę.
  • Kremy z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy) - Przygotowanie krok 5I voilà, twoje kremy z orzechów laskowych są gotowe!

Obserwacje

Wegańskie:<\/b> tutaj użyliśmy mleka migdałowego, ale można też użyć mleka krowiego.

Przecier z orzechów laskowych:<\/b> można go zastąpić przecierem z innych nasion oleistych (orzeszków ziemnych, migdałów, orzechów nerkowca itp.).

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: