Krem z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy)

zagłosuj teraz
Desser
2 porcji
łatwe
15 min

Deser można przygotować w zaledwie 15 minut! Oto dowód w postaci naszego przepisu na krem z orzechów laskowych :-) Świetna alternatywa dla osób na diecie wegańskiej i bezglutenowej ;-) Mały dodatek? Nie zawiera dodatku cukru, więc każdy może cieszyć się nim w porze deseru/przekąski bez wyrzutów sumienia!


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.02 (1.01€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min

  • Krem z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy) - Przygotowanie krok 1Rozpuścić mąkę kukurydzianą w 8 cl mleka migdałowego.
  • Krem z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy) - Przygotowanie krok 2Podgrzej pozostałe mleko migdałowe i dodaj mąkę kukurydzianą. Dodać purée z orzechów laskowych i kakao.
  • Krem z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy) - Przygotowanie krok 3Ubijać na średnim ogniu. Mieszanina powinna dobrze zgęstnieć. Zdjąć z ognia.
  • Krem z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy) - Przygotowanie krok 4Wlać masę do kokilek i posypać posiekanymi orzechami laskowymi. Chłodzić przez 1 godzinę.
  • Krem z orzechów laskowych (deser wegański i bezglutenowy) - Przygotowanie krok 5Krem z orzechów laskowych jest już gotowy!

Obserwacje

Wegańskie: tutaj użyliśmy mleka migdałowego, ale można też użyć mleka krowiego.

Przecier z orzechów laskowych: można go zastąpić przecierem z innych nasion oleistych (orzeszków ziemnych, migdałów, orzechów nerkowca itp.).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+