Flan czekoladowy (bezglutenowy)
zagłosuj teraz
Aby uzyskać wyjątkowo lekkie ciasto, spróbuj tego czekoladowego flanu! Ten deser jest tak lekki, że nie będziesz głodny! Ten przepis jest bardzo łatwy do wykonania, smakuje czekoladą i jest bezglutenowy. Nie potrzeba tu mąki, wystarczy mąka kukurydziana. Dobry pomysł na wypróbowanie, jeśli masz gości, którzy nie tolerują glutenu lub są alergikami :-) Krok po kroku wykonaj wszystkie czynności, aby przygotować ten ekstra kremowy flan, dzięki naszym pisemnym objaśnieniom i wideo.
Składniki
6
Szacowany koszt: 2.69Euros€ (0.45€/porcja)
Materiały
- Okrągła forma o średnicy 24 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
Umieść mleko i rozłupaną laskę wanilii w rondelku i doprowadź do wrzenia.
W międzyczasie wymieszaj mąkę kukurydzianą, jajko, żółtko, cukier i śmietanę. Dodaj wrzące mleko, a następnie kakao w proszku i dobrze wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Umieść całość z powrotem w rondelku i zagęść na średnim ogniu.
Wlej masę do wysmarowanej masłem formy i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!