Flan czekoladowy (bezglutenowy)

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
50 min

Aby uzyskać wyjątkowo lekkie ciasto, spróbuj tego czekoladowego flanu! Ten deser jest tak lekki, że nie będziesz głodny! Ten przepis jest bardzo łatwy do wykonania, smakuje czekoladą i jest bezglutenowy. Nie potrzeba tu mąki, wystarczy mąka kukurydziana. Dobry pomysł na wypróbowanie, jeśli masz gości, którzy nie tolerują glutenu / są alergikami :-) Krok po kroku wykonaj wszystkie czynności, aby przygotować ten ekstra kremowy flan, dzięki naszym pisemnym objaśnieniom i wideo.


Składniki

6
Szacowany koszt: 2.69 (0.45€/porcja)

Materiały

  • Okrągła forma o średnicy 24 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min

  • Flan czekoladowy (bezglutenowy) - Przygotowanie krok 1Umieść mleko i rozłupaną laskę wanilii w rondelku i doprowadź do wrzenia.
  • Flan czekoladowy (bezglutenowy) - Przygotowanie krok 2W międzyczasie wymieszać mąkę kukurydzianą, jajko i żółtko, cukier i śmietanę. Dodaj wrzące mleko, a następnie kakao w proszku i dobrze wymieszaj.
  • Flan czekoladowy (bezglutenowy) - Przygotowanie krok 3Rozgrzej piekarnik do 180°C. Umieścić wszystko z powrotem na patelni i zagęścić na średnim ogniu.
  • Flan czekoladowy (bezglutenowy) - Przygotowanie krok 4Wlać masę do wysmarowanej masłem formy i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
  • Flan czekoladowy (bezglutenowy) - Przygotowanie krok 5Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+