Choco flan, idealne połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego i waniliowo-karmelowego flanu.

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
7 h 30 m

Znaleźliśmy najsmaczniejsze połączenie na deser! Po Flankie, który łączy w sobie ciasteczko i flan, odkryj Chocoflan, idealne połączenie super wilgotnego ciasta czekoladowego i waniliowo-karmelowego flanu, który rozpływa się w ustach. Po wyjęciu z formy karmel wsiąka w ciasto, tworząc pyszny deser, który przypadnie do gustu zarówno młodszym, jak i starszym! Postępuj zgodnie z tym przepisem krok po kroku ;-)


Składniki

8

Karmel:

Krem waniliowy:

Miękkie ciasto czekoladowe:

Szacowany koszt: 2.73 (0.34€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania6 h
Gotowania1 h


Obserwacje

Jak przechowywać ten choco flan?
Można go przechowywać przez tydzień w lodówce, owinięty w folię spożywczą.

Czy choco flan można zamrozić?
Niestety, mrożenie nie jest zalecane.

Czy można zastąpić kakao?
Kakao można zastąpić:
-taką samą ilością kawy mielonej
-taką samą ilością mąki i ekstraktu waniliowego
-mąką i wybranym aromatem
-tartym kokosem

Czy można zrobić flan z innymi smakami?
Można przygotować inne flany, takie jak:
-flan kokosowy, zastępując śmietankę i mleko śmietanką kokosową
-flan czekoladowy, dodając niesłodzone kakao w proszku



Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+