Domowy mus czekoladowy
zagłosuj teraz
A może by tak zamienić nasz mus czekoladowy w ciasto? Oto przepis, który jest tak prosty, jak to tylko możliwe i tak rozpływający się w ustach, jak tylko chcesz! Cała rodzina może się zaangażować, wykonując kolejne kroki krok po kroku. Wyjaśniliśmy je na piśmie, na zdjęciach i na wideo, więc niczego nie przegapisz :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 4.38Euros€ (0.55€/porcja)
Materiały
- Forma 25 cm
- Mikser elektryczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Rozgrzej piekarnik do 210°C. Wysmaruj formę masłem i oprósz mąką. Oddziel białka od żółtek. Wymieszaj żółtka ze 150 gramami cukru.
- Rozpuść czekoladę z masłem i dodaj do masy. Dobrze wymieszać. Dodać gorzkie kakao w proszku i dobrze wymieszać.
- Ubij białka na sztywno, a następnie wymieszaj z pozostałymi 50 g cukru. Następnie partiami dodawać białka do masy.
- Wlać masę do wysmarowanej masłem i posypanej mąką formy i piec ciasto musowe w piekarniku przez 15 do 20 minut w temperaturze 210°C. (Powinno być puszyste w środku i dokończyć pieczenie poza piekarnikiem).
- I voilà, ciasto z musem jest gotowe! Możesz posypać go cukrem pudrem lub gorzkim kakao w proszku dla dodatkowej przyjemności!
Obserwacje
Jak tylko czas pieczenia dobiegnie końca, jeśli uważasz, że ciasto nie jest upieczone, będzie gotować się trochę dłużej poza piekarnikiem :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!