Ekspresowa bułka nowojorska ze speculoos - szybki i ekonomiczny przepis

zagłosuj teraz
Desser
2 porcji
łatwe
40 min

Nasze nowe ulubione ciasto? New-York Roll! Zaokrąglony rogalik z pysznym kremem. A tutaj dodajemy smak speculoos, ponieważ jesteśmy tutaj, aby się rozpieszczać! Zgadza się! Niezależnie od tego, czy jest to śniadanie, przekąska czy brunch, zapewniamy, że będziesz zachwycony, próbując tego cudeńka ;-) Wszystko szczegółowo wyjaśniamy w poniższym przepisie


Składniki

2

Rogaliki:

Nadzienie:

Dekoracja:

Szacowany koszt: 5.39 (2.7€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania25 min


Obserwacje

Jak przechowywać New York roll?
Umieścić w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu. Można je przechowywać do 3 dni. Zalecamy jednak zjedzenie ich tego samego dnia.

Czym mogę zastąpić bitą śmietanę speculoos?
Można ją zastąpić na przykład klasyczną bitą śmietaną lub kremem waniliowym. Naszą bułkę NY z kremem budyniowym znajdziesz tutaj.

Czym mogę zastąpić speculoos?
Możesz zmodyfikować przepis i zastąpić je swoimi ulubionymi herbatnikami!

Czy można zrobić bułeczki nowojorskie z tradycyjnego ciasta francuskiego?
Tak, ale czas pieczenia będzie dłuższy. Zalecamy użycie ciasta croissant lub ciasta francuskiego. Można je łatwo znaleźć w supermarketach obok ciasta francuskiego i kruchego. Można również poprosić o nie piekarza lub przygotować własne.

Czy można zrobić więcej bułeczek nowojorskich z jednej formy ciasta croissant?
Jeśli masz 4 okręgi, możesz po prostu pociąć ciasto na rogaliki na 4 części i użyć już uformowanych rogalików. Zwróć uwagę na czas gotowania, który będzie krótszy.



Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+