Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
35 min

Ciasto ciasteczkowe to spełnienie marzeń. Ale dodaj pianki marshmallows, a stanie się boskim deserem, któremu nikt nie będzie w stanie się oprzeć! Nie musisz kupować gotowej mieszanki ciasteczek - potrzebujesz tylko kilku składników!


Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min

  • Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows - Przygotowanie krok 1Wymieszaj zmiękczone masło z brązowym cukrem
  • Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows - Przygotowanie krok 2Dodaj jajko i wymieszaj
  • Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows - Przygotowanie krok 3Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy i dobrze wymieszaj.
  • Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows - Przygotowanie krok 4Dodaj chipsy czekoladowe do mieszanki.
  • Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows - Przygotowanie krok 5Podzielić masę na pół, uformować kulę i umieścić na blasze do pieczenia, lekko dociskając.
  • Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows - Przygotowanie krok 6Dodać dwa herbatniki speculoos
  • Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows - Przygotowanie krok 7Następnie ułóż pianki marshmallows
  • Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows - Przygotowanie krok 8Weź drugą połowę ciasta na ciasteczka i przykryj całość, dobrze uszczelniając krawędzie. Nie spłaszczaj ciastka, pozostaw w kuli, aby było zarówno chrupiące, jak i miękkie.
  • Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows - Przygotowanie krok 9Piec przez 15 do 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Gigantyczny tort ciasteczkowy z piankami marshmallows - Przygotowanie krok 10Gotowe! Smacznego!

Obserwacje

Alternatywy: różne przyjemności podczas wypełniania serca ciasteczka. My zdecydowaliśmy się na dwa herbatniki speculoos i pianki marshmallows, ale w zależności od upodobań można zastąpić herbatniki kawałkami czekolady, aby uzyskać w 100% wykwintny efekt, lub na przykład Oreos. Można również użyć kremowego składnika, takiego jak smarowidło lub karmel.

Sekret tego ciasteczka... Pieczenie i rozmiar. Chodzi o to, że nie powinny być rozgotowane, aby zachować miękkie, na wpół upieczone wnętrze z prawie płynnymi piankami. Robienie pojedynczych ciasteczek nie zadziałałoby, ponieważ pojedynczy marshmallow miałby tendencję do topienia się i mieszania z ciastem.

Przechowywanie: ciasteczka można przechowywać przez 3 dni w szczelnym miejscu, aby zachowały swoją miękkość. Można je lekko podgrzać w kuchence mikrofalowej, aby odzyskać rozpływającą się w ustach konsystencję pysznego środka!

Trochę historii: ciasteczka to małe suche herbatniki pochodzenia amerykańskiego, tradycyjnie z kawałkami czekolady. Jak wszystko inne w kuchni, można je przygotować na wiele różnych sposobów. Zwykle przygotowuje się je indywidualnie, nasz przepis zawiera proporcje odpowiednie dla gigantycznego ciasteczka, którym można się podzielić.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+