Niewidzialne ciasto jabłkowe

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
1 h 5 m

Wspaniale wilgotny deser z jednego z najbardziej znanych owoców na straganach: jabłka! Ale dlaczego niewidzialny? Cóż, kawałki jabłka są pokrojone tak drobno, że po zmieszaniu z ciastem nie można ich odróżnić!


Składniki

8
Szacowany koszt: 3.2 (0.4€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania45 min


Obserwacje

Mandolina: niezbędna! Im cieńsze plastry, tym bardziej nadadzą ciastu "niewidzialny" wygląd, od którego pochodzi jego nazwa, dzięki czemu plastry wtopią się w ciasto o podobnym kolorze.

Odmiany jabłek: Wybierz te, które dobrze znoszą pieczenie. Możesz zdecydować się na przykład na Goldeny lub słynną Royal Gala.

Przechowywanie: To ciasto może być spożywane zarówno na ciepło, jak i na zimno, i będzie przechowywane w lodówce przez 4 do 5 dni.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+