Ciasto portugalskie z herbatników, bolo de bolacha

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
1 h

Oto typowo portugalskie ciasto na deser! Dość często można je zobaczyć na tamtejszych imprezach i przyjęciach. Spróbuj i zapoznaj swoich gości z nowymi smakami ;-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 5.48 (0.68€/porcja)

Materiały


Przygotowanie



Obserwacje

Herbatniki: Najlepiej byłoby użyć portugalskich herbatników "Maria", które można łatwo znaleźć w dziale "produits du monde" w supermarkecie. Jeśli jednak nie możesz ich znaleźć, możesz przygotować ten przepis z tradycyjnymi okrągłymi herbatnikami maślanymi.

Żółtka jaj: nie są one niezbędne w tym przepisie. Można je usunąć, aby nietolerujący jajek/alergicy mogli się nimi cieszyć ;-)

Kształt: możesz również nadać mu okrągły kształt, używając pierścienia z ciasta. Jeśli chodzi o wysokość, tutaj również przepis jest regulowany. Jeśli chcesz, możesz położyć mniej ciasta na wierzchu.

Dekoracja: jeśli pozostały ci jakieś herbatniki, oprócz posypania nimi wierzchu ciasta, możesz zrobić to samo z bokami.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+