Domowa pralina (pralin w paście)

zagłosuj teraz
Domowa pralina (pralin w paście)
Inny
5 porcji
łatwe
20 min

Pralina jest znacznie łatwiejsza do zrobienia, niż mogłoby się wydawać! Możesz zrobić pralinę z migdałów, orzechów laskowych lub obu! Będziesz więc musiał wypróbować ten przepis (co najmniej) 3 razy, aby wybrać swój ulubiony smak ;-) Połącz go na przykład z kremem mousseline, aby wypełnić ciasto choux, a otrzymasz soczysty Paris-Brest, który zachwyci kubki smakowe wszystkich Twoich gości!


Składniki

5
Szacowany koszt: 2.48 (0.5€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

Obserwacje

Przechowywanie: W szczelnym szklanym pojemniku można przechowywać pralinę przez kilka miesięcy w chłodnym i suchym miejscu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+