Mini ciasta francuskie ze szpinakiem i kozim serem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
35 min

Wszyscy zgadzamy się, że wszyscy tutaj są fanami ciasta francuskiego ;-) Dzięki temu przepisowi na mini ciasta francuskie ze szpinakiem i kozim serem z pewnością będą hitem jako aperitif lub jako przystawka w towarzystwie sałatki. Niezależnie od tego, czy jest to okres świąteczny, czy inne wydarzenie, uwielbiamy oferować naszym gościom ciasta francuskie, a te będą miały dodatkową zaletę polegającą na zachęceniu całej rodziny do jedzenia szpinaku;-)


Składniki

4

Do złocenia:

Szacowany koszt: 4.17 (1.04€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min

Obserwacje

Czy mogę użyć mrożonego szpinaku do tego przepisu?
Tak, można zastąpić świeży szpinak szpinakiem mrożonym. Upewnij się tylko, że dobrze go odsączysz po ugotowaniu, aby zapobiec wchłonięciu zbyt dużej ilości wody do potrawy.

Czy mogę zamiast niego użyć koziego sera?
Oczywiście, że możesz! Dla urozmaicenia smaku można użyć ricotty, fromage frais typu Philadelphia lub nawet sera z mleka owczego.

Jak zapobiec miękkości ciasta francuskiego?
Aby zapobiec rozmiękaniu ciasta francuskiego, upewnij się, że szpinak jest dobrze odsączony przed zmieszaniem go z serem.

Jak przechowywać te mini ciasta francuskie?
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 2 do 3 dni. Aby je odgrzać, włóż je do piekarnika, aby ponownie stały się chrupiące.

Czy ciasto francuskie można przygotować wcześniej?
Tak, ciasto francuskie można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce przed gotowaniem tego samego dnia. Jeśli wolisz, możesz je również zamrozić przed pieczeniem i włożyć zamrożone prosto do piekarnika.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+