Zimna zupa ogórkowo-miętowa
zagłosuj teraz
Aby się ochłodzić na początku posiłku, nie ma nic lepszego niż dobra zimna zupa! Dziś na czoło wysuwa się ogórek, połączony z miętą i twarogiem, aby uzyskać wyjątkowo świeży i smaczny efekt. Jeśli chodzi o trudność, nie ma nic prostszego. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do blendera, zmiksować i... to wszystko! Można również podawać w szklankach jako aperitif ;-)
Składniki
2
Materiały
- 1 blender
Przygotowanie
Obierz ogórka i pokrój na cztery części. Umieść kawałki w blenderze.
Dodaj twaróg, liście mięty, ząbek czosnku, sok z cytryny, sól i pieprz. Zmiksuj.
Wlej zupę do miski i udekoruj listkiem mięty. Delektuj się dobrze schłodzoną!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!