Zimna zupa ogórkowo-miętowa

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
10 min

Nie ma nic lepszego niż zimna zupa na ochłodę na początku posiłku! Dzisiejsza zupa jest ogórkowa, połączona z miętą i fromage blanc, aby uzyskać wyjątkowo świeży i smaczny efekt. To nie może być prostsze. Wystarczy umieścić wszystkie składniki w blenderze, zmiksować i... gotowe! Można go również podawać w verrines jako aperitif ;-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.49 (0.74€/porcja)

Materiały

  • 1 blender

Przygotowanie


  • Zimna zupa ogórkowo-miętowa - Przygotowanie krok 1Obierz ogórka i z grubsza pokrój na 4 części, a następnie umieść je w blenderze.
  • Zimna zupa ogórkowo-miętowa - Przygotowanie krok 2Dodaj fromage frais, liście mięty, ząbek czosnku, sok z cytryny, sól i pieprz. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Zimna zupa ogórkowo-miętowa - Przygotowanie krok 3Wlej zupę do miski i udekoruj listkiem mięty. Delektuj się schłodzoną!


Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+