Zimna zupa ogórkowo-miętowa
zagłosuj teraz
Nie ma nic lepszego niż zimna zupa na ochłodę na początku posiłku! Dzisiejsza zupa jest ogórkowa, połączona z miętą i fromage blanc, aby uzyskać wyjątkowo świeży i smaczny efekt. To nie może być prostsze. Wystarczy umieścić wszystkie składniki w blenderze, zmiksować i... gotowe! Można go również podawać w verrines jako aperitif ;-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 1.49Euros€ (0.74€/porcja)
Materiały
- 1 blender
Przygotowanie
- Obierz ogórka i z grubsza pokrój na 4 części, a następnie umieść je w blenderze.
- Dodaj fromage frais, liście mięty, ząbek czosnku, sok z cytryny, sól i pieprz. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Wlej zupę do miski i udekoruj listkiem mięty. Delektuj się schłodzoną!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!