Zimna zupa ogórkowo-miętowa

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
10 min

Aby się ochłodzić na początku posiłku, nie ma nic lepszego niż dobra zimna zupa! Dziś na czoło wysuwa się ogórek, połączony z miętą i twarogiem, aby uzyskać wyjątkowo świeży i smaczny efekt. Jeśli chodzi o trudność, nie ma nic prostszego. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do blendera, zmiksować i... to wszystko! Można również podawać w szklankach jako aperitif ;-)

Składniki

2

Materiały

  • 1 blender

Przygotowanie

  • Zimna zupa ogórkowo-miętowa - Przygotowanie krok 1Obierz ogórka i pokrój na cztery części. Umieść kawałki w blenderze.
  • Zimna zupa ogórkowo-miętowa - Przygotowanie krok 2Dodaj twaróg, liście mięty, ząbek czosnku, sok z cytryny, sól i pieprz. Zmiksuj.
  • Zimna zupa ogórkowo-miętowa - Przygotowanie krok 3Wlej zupę do miski i udekoruj listkiem mięty. Delektuj się dobrze schłodzoną!

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: