Zupa szpinakowa, sztuczka, dzięki której wszyscy jedzą warzywa!

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
30 min

Szukasz pomysłu na to, jak zachęcić całą rodzinę do jedzenia warzyw? Ta zupa powinna pomóc ;-) W połączeniu z ziemniakami, wszyscy w rodzinie pokochają tę zupę! Poniżej pokażemy Ci, jak ją przygotować krok po kroku.


Składniki

6
Szacowany koszt: 2.19 (0.37€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Jeśli szpinak jest świeży, umyj go i osusz. Jeśli jest mrożony, umieść go w rondlu na średnim ogniu z niewielką ilością wody.
  • Gdy ząbki czosnku zostaną obrane i oczyszczone, posiekaj je drobno i dodaj na patelnię ze szpinakiem.
    Mieszaj i gotuj przez kilka minut.
  • Obierz i posiekaj ziemniaki. Dodaj je do rondla z bulionem warzywnym.
    Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około dwadzieścia minut.
  • Nakłuć ziemniaki, aby sprawdzić, czy są ugotowane. Zmiksować mieszaninę
  • Na patelni smaż nasiona przez kilka minut.
  • Podawaj zupę szpinakową w misce i udekoruj kilkoma kroplami śmietany sojowej oraz prażoną fasolą. Smacznego!


Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+