Ciasto naleśnikowe z pastisem

zagłosuj teraz
Przekąski
15 porcji
łatwe
47 min

Czy na widowni są miłośnicy anyżu? Coś nam mówi, że pokochacie naszą przekąskę: naleśniki z Pastisem! Dodaj odrobinę tego spirytusu do ciasta naleśnikowego, a otrzymasz wyjątkowo aromatyczne smakołyki :-) Nie martw się, alkohol wyparuje podczas gotowania ;-) Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez wszystkie etapy naszego przepisu na delikatne, puszyste naleśniki. Idealne do świętowania Chandeleur lub cieszenia się nimi przez cały rok!

Składniki

15

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania2 min
  • Ciasto naleśnikowe z Pastisem - Przygotowanie krok 1Wymieszać jajka z cukrem. Dodać pastis, ekstrakt waniliowy i mleko, a następnie dobrze wymieszać.
  • Ciasto naleśnikowe z Pastisem - Przygotowanie krok 2Stopniowo dodawać mąkę. Przykryć miskę folią i schłodzić przez 30 minut. Wymieszać ponownie przed użyciem.
  • Ciasto naleśnikowe z Pastisem - Przygotowanie krok 3Rozgrzać patelnię do naleśników i natłuścić ją ręcznikiem papierowym nasączonym olejem lub roztopionym masłem. Wlać pół chochli ciasta.
  • Ciasto naleśnikowe z Pastisem - Przygotowanie krok 4Rozprowadzić ciasto na patelni i zrumienić naleśniki z każdej strony, przewracając je szpatułką, gdy brzegi się oderwą.
  • Ciasto naleśnikowe z Pastisem - Przygotowanie krok 5Naleśniki z pastisem są już gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: