Ciasto naleśnikowe pastis

zagłosuj teraz
Przekąski
15 porcji
łatwe
47 min

Czy na widowni są miłośnicy anyżu? Coś nam mówi, że pokochacie naszą przekąskę: naleśniki z Pastisem! Dodaj odrobinę tego spirytusu do ciasta naleśnikowego, a otrzymasz wyjątkowo aromatyczne smakołyki :-) Nie martw się, alkohol wyparuje podczas gotowania ;-) Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez wszystkie etapy naszego przepisu na delikatne, puszyste naleśniki. Idealne do świętowania Chandeleur lub cieszenia się nimi przez cały rok!


Składniki

15
Szacowany koszt: 3.69 (0.25€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania2 min

  • Ciasto naleśnikowe Pastis - Przygotowanie krok 1Wymieszać jajka z cukrem. Dodać pastis, ekstrakt waniliowy i mleko i dobrze wymieszać.
  • Ciasto naleśnikowe Pastis - Przygotowanie krok 2Stopniowo dodawać mąkę. Przecedzić do miski i schłodzić przez 30 minut. Wymieszać ponownie przed użyciem.
  • Ciasto naleśnikowe Pastis - Przygotowanie krok 3Rozgrzać patelnię do naleśników i natłuścić ją ręcznikiem papierowym nasączonym olejem lub roztopionym masłem. Wlać pół chochli ciasta.
  • Ciasto naleśnikowe Pastis - Przygotowanie krok 4Rozprowadź ciasto na patelni i zrumień naleśniki z każdej strony, przewracając je szpatułką, gdy brzegi się oderwą.
  • Ciasto naleśnikowe Pastis - Przygotowanie krok 5Naleśniki z pastisem są już gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+