Ciasto naleśnikowe z pastisem
zagłosuj teraz
Czy na widowni są miłośnicy anyżu? Coś nam mówi, że pokochacie naszą przekąskę: naleśniki z Pastisem! Dodaj odrobinę tego spirytusu do ciasta naleśnikowego, a otrzymasz wyjątkowo aromatyczne smakołyki :-) Nie martw się, alkohol wyparuje podczas gotowania ;-) Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez wszystkie etapy naszego przepisu na delikatne, puszyste naleśniki. Idealne do świętowania Chandeleur lub cieszenia się nimi przez cały rok!
Składniki
15
Szacowany koszt: 3.69Euros€ (0.25€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania2 min
Wymieszać jajka z cukrem. Dodać pastis, ekstrakt waniliowy i mleko, a następnie dobrze wymieszać.
Stopniowo dodawać mąkę. Przykryć miskę folią i schłodzić przez 30 minut. Wymieszać ponownie przed użyciem.
Rozgrzać patelnię do naleśników i natłuścić ją ręcznikiem papierowym nasączonym olejem lub roztopionym masłem. Wlać pół chochli ciasta.
Rozprowadzić ciasto na patelni i zrumienić naleśniki z każdej strony, przewracając je szpatułką, gdy brzegi się oderwą.
Naleśniki z pastisem są już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!