Ciasto naleśnikowe z pastisem
zagłosuj teraz
Czy na widowni są miłośnicy anyżu? Coś nam mówi, że pokochacie naszą przekąskę: naleśniki z Pastisem! Dodaj odrobinę tego spirytusu do ciasta naleśnikowego, a otrzymasz wyjątkowo aromatyczne smakołyki :-) Nie martw się, alkohol wyparuje podczas gotowania ;-) Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez wszystkie etapy naszego przepisu na delikatne, puszyste naleśniki. Idealne do świętowania Chandeleur lub cieszenia się nimi przez cały rok!
Składniki
15
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania2 min
Wymieszać jajka z cukrem. Dodać pastis, ekstrakt waniliowy i mleko, a następnie dobrze wymieszać.
Stopniowo dodawać mąkę. Przykryć miskę folią i schłodzić przez 30 minut. Wymieszać ponownie przed użyciem.
Rozgrzać patelnię do naleśników i natłuścić ją ręcznikiem papierowym nasączonym olejem lub roztopionym masłem. Wlać pół chochli ciasta.
Rozprowadzić ciasto na patelni i zrumienić naleśniki z każdej strony, przewracając je szpatułką, gdy brzegi się oderwą.
Naleśniki z pastisem są już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!