Ciasto naleśnikowe pastis
zagłosuj teraz
Czy na widowni są miłośnicy anyżu? Coś nam mówi, że pokochacie naszą przekąskę: naleśniki z Pastisem! Dodaj odrobinę tego spirytusu do ciasta naleśnikowego, a otrzymasz wyjątkowo aromatyczne smakołyki :-) Nie martw się, alkohol wyparuje podczas gotowania ;-) Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez wszystkie etapy naszego przepisu na delikatne, puszyste naleśniki. Idealne do świętowania Chandeleur lub cieszenia się nimi przez cały rok!
Składniki
15
Szacowany koszt: 3.69Euros€ (0.25€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania2 min
- Wymieszać jajka z cukrem. Dodać pastis, ekstrakt waniliowy i mleko i dobrze wymieszać.
- Stopniowo dodawać mąkę. Przecedzić do miski i schłodzić przez 30 minut. Wymieszać ponownie przed użyciem.
- Rozgrzać patelnię do naleśników i natłuścić ją ręcznikiem papierowym nasączonym olejem lub roztopionym masłem. Wlać pół chochli ciasta.
- Rozprowadź ciasto na patelni i zrumień naleśniki z każdej strony, przewracając je szpatułką, gdy brzegi się oderwą.
- Naleśniki z pastisem są już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!