Ciasto naleśnikowe z piwem
zagłosuj teraz
Chcesz rozjaśnić swoje naleśniki? Wypróbuj ten przepis z piwem! Zamiast mleka dodaj ten gazowany napój! Puszysty, lekkostrawny i gwarantowany brak laktozy ;-) Jest naprawdę łatwy w przygotowaniu, zwłaszcza z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej. Dzięki tekstowi, zdjęciom i filmowi będziesz mieć wszystko, czego potrzebujesz, aby z łatwością zrobić te naleśniki. Teraz wszystko zależy od Ciebie!
Składniki
10
Szacowany koszt: 1.06Euros€ (0.11€/porcja)
Materiały
- 1 trzepaczka
- folia spożywcza
- 1 patelnia
- 1 szpatułka
- 1 ręcznik papierowy
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania4 min
- Wymieszaj jajka z cukrem i solą. Dodaj ekstrakt waniliowy i piwo i wymieszaj.
- Stopniowo dodawać mąkę. Przecedzić do miski i schłodzić przez 30 minut.
- Rozgrzać patelnię i nasmarować dno ręcznikiem kuchennym nasączonym olejem roślinnym. Wlać pół chochli ciasta i rozprowadzić je równomiernie, unosząc patelnię.
- Odwróć naleśnik, gdy ciasto zacznie odchodzić od brzegów, używając szpatułki lub wyskakując z naleśnika! Pozostaw naleśnik do ugotowania po drugiej stronie i zacznij od nowa!
- Wszystko gotowe! Teraz wystarczy tylko udekorować naleśniki dżemem, cukrem lub pastą do smarowania ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!