Domowe speculoos

zagłosuj teraz
Przekąski
20 porcji
łatwe
1 h 15 m

Speculoos jako dodatek do kawy/herbaty są świetne, ale domowe speculoos są jeszcze lepsze! Łatwe, chrupiące ciasteczka o słodkim cynamonowym smaku - nie można się im oprzeć, prawda? I są łatwe do zrobienia, dzięki naszemu przepisowi krok po kroku poniżej! Nie zapomnij zapakować kilku do pudełka i wrzucić ich do swojej torby lub tornistra dzieci na przerwę na przekąskę ;-)


Składniki

20
Szacowany koszt: 1.54 (0.08€/porcja)

Materiały

  • Robot kuchenny (opcjonalnie)
  • Noże
  • Papier do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania15 min

  • Domowe speculoos - Przygotowanie krok 1Wymieszać miękkie masło z cukrem. Po dokładnym wymieszaniu dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszać do uzyskania konsystencji "piasku". Na koniec dodać żółtka i dobrze wymieszać.
  • Domowe speculoos - Przygotowanie krok 2Uformuj ciasto w kulę i zawiń w folię spożywczą. Chłodzić przez godzinę.
  • Domowe speculoos - Przygotowanie krok 3Rozwałkuj ciasto na grubość nieco poniżej 1 cm i użyj wykrawaczki do ciastek, aby wyciąć ciasteczka. Umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Domowe speculoos - Przygotowanie krok 4Umieścić w piekarniku na 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Domowe speculoos - Przygotowanie krok 5A teraz twoje speculoos są gotowe!

Obserwacje

Przyprawy: tutaj użyliśmy tylko cynamonu, ale można również dodać gałkę muszkatołową, imbir, a nawet goździki (jeśli nie jesteś zbyt wybredny).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+