Wiedeńskie kruche ciasteczka z kakao
Szukasz chrupiących, lekkich kruchych ciasteczek? W takim razie ten przepis na wiedeńskie kruche ciasteczka z kakao jest dla Ciebie! Prosty w przygotowaniu przepis został wypróbowany i przetestowany przez nasz zespół i jest idealny na przekąskę lub deser. Podawać z kawą/herbatą/szklanką mleka :-) Te małe niemieckie ciasteczka, znane również jako Spritz, są tradycyjnie przygotowywane na Boże Narodzenie. Można je również znaleźć w słynnych pudełkach na ciastka Delacre z ich szeroką gamą ;-) Chwyć swój worek do wyciskania i nadaj swoim wiedeńskim kruche ciasteczkom wybrany kształt, aby uzyskać jeszcze więcej oryginalności!
Składniki
Materiały
- Torebka cukiernicza
Przygotowanie
Wymieszaj miękkie masło z cukrem pudrem i kakao w proszku.
Następnie dodaj białko i dobrze wymieszaj.
Na koniec dodaj mąkę i mieszaj, aż uzyskasz jednolite ciasto.
Za pomocą rękawa cukierniczego ułóż małe ciasteczka na blasze do pieczenia. Posyp każde ciastko proszkiem z orzechów laskowych.
Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Kakaowe kruche ciasteczka są już gotowe!
Obserwacje
Aby uzyskać zwykłe wiedeńskie kruche ciasteczka, usuń kakao w proszku :) I zanurz połowę w rozpuszczonej ciemnej czekoladzie, aby uzyskać słynny Delacre Sprtiz!
Nie masz rękawa cukierniczego? Żaden problem! Użyj torebki do zamrażania z odciętym rogiem ;-)