Wiedeńskie kruche ciasteczka z kakao

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
35 min

Szukasz chrupiących, lekkich kruchych ciasteczek? W takim razie ten przepis na kruche ciasteczka kakaowe jest dla Ciebie! Prosty w przygotowaniu przepis został wypróbowany i przetestowany przez nasz zespół i jest idealny na przekąskę lub deser. Podawać z kawą/herbatą/szklanką mleka :-) Te małe niemieckie ciasteczka, znane również jako Spritz, są tradycyjnie przygotowywane na Boże Narodzenie. Można je również znaleźć w słynnych pudełkach na ciastka Delacre z ich szeroką gamą ;-) Chwyć swój worek do wyciskania i nadaj swoim wiedeńskim kruche ciasteczkom wybrany kształt, aby uzyskać jeszcze więcej oryginalności!


Składniki

6
Szacowany koszt: 1.89 (0.32€/porcja)

Materiały

  • Torebka na ciasto

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min

  • Wiedeńskie kruche ciasteczka z kakao - Przygotowanie krok 1Wymieszaj miękkie masło z cukrem pudrem i kakao w proszku.
  • Wiedeńskie kruche ciasteczka z kakao - Przygotowanie krok 2Następnie dodaj białko i dobrze wymieszaj.
  • Wiedeńskie kruche ciasteczka z kakao - Przygotowanie krok 3Na koniec dodaj mąkę i mieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto.
  • Wiedeńskie kruche ciasteczka z kakao - Przygotowanie krok 4Za pomocą rękawa do wyciskania ułożyć małe ciasteczka na blasze do pieczenia. Posypać każde ciastko proszkiem z orzechów laskowych.
  • Wiedeńskie kruche ciasteczka z kakao - Przygotowanie krok 5Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Wiedeńskie kruche ciasteczka z kakao - Przygotowanie krok 6Kakaowy shortbread jest już gotowy!

Obserwacje

Aby uzyskać zwykłe wiedeńskie kruche ciasteczka, usuń kakao w proszku :) I zanurz połowę w rozpuszczonej ciemnej czekoladzie, aby uzyskać słynny Delacre Sprtiz!
Nie masz rękawa cukierniczego? Żaden problem! Użyj torebki do zamrażania z odciętym rogiem ;-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+