Tort naleśnikowy w stylu tiramisu z kawą i kakao

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
1 h 30 m

Z okazji Chandeleur, oferujemy nie jeden, ale 15 naleśników za jednym zamachem! A jak to robimy? Oczywiście z naszym naleśnikowym ciastem;-) A żeby było jeszcze smaczniej, dodaliśmy krem o smaku kawy i kakao... Brzmi znajomo? Smak tiramisu na przykład :-D Dość powiedzieć, zostawimy Cię z wypróbowaniem tego cudeńka z naszymi szczegółowymi krokami poniżej.


Składniki

8

15 naleśników :

Krem tiramisu :

Szacowany koszt: 4.11 (0.51€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania1 h


Obserwacje

Jaką patelnię wybrać do smażenia naleśników?
Wybierz patelnię do naleśników bez krawędzi, aby łatwiej przewracać naleśniki za pomocą szpatułki. Do przygotowania tego ciasta naleśnikowego zalecamy użycie małej patelni, aby zrobić jak najwięcej naleśników i uzyskać wyższe ciasto. Umieść okrąg na patelni, średnice powinny się zgadzać.

Jakie aromaty powinienem dodać do ciasta naleśnikowego?
Można użyć ekstraktu waniliowego, rumu, pastis... Każdy smak jest możliwy. Do tego ciasta o smaku tiramisu zalecamy użycie ekstraktu z kawy.

Jak mogę zastąpić kawę w kremie tiramisu?
Kawę mieloną można zastąpić kawą rozpuszczalną lub bezkofeinową. Jeśli nie lubisz smaku kawy, możesz użyć na przykład ricorée lub kakao w proszku.

Co zrobić z resztkami ciasta naleśnikowego?
Starannie pokrój resztki naleśników. Umieść je w płytkim naczyniu i dodaj wybraną polewę, taką jak solone masło karmelowe, rozpuszczona czekolada, pasta do smarowania, dżem itp. Otrzymasz naleśnikowe tagliatelle :-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+