Tort zebra, marmur egzotyczny (marmur włoski)
zagłosuj teraz
Przenieś sawannę do swojego domu na deser z tym ciastem zebra. Kuzyn waniliowo-czekoladowego ciasta marmurkowego, ma oryginalną prezentację i jest tak łatwy w przygotowaniu, jak zawsze. Idealny przepis na przekąskę dla dzieci i do filiżanki gorącej czekolady! Miękkie i przewiewne, postępuj zgodnie z naszym przepisem krok po kroku poniżej, aby odkryć sekret robienia tego domowego ciasta ;-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 1.79Euros€ (0.22€/porcja)
Materiały
- Forma o średnicy 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania45 min
Gotowania40 min
- Wymieszać jajka z cukrem, solą, olejem i mlekiem.
Podzielić masę na 2 części. - Do połowy masy dodać 175 g mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i ekstrakt waniliowy. Dobrze wymieszać.
- Do drugiej połowy dodać pozostałą mąkę (125 g), 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i kakao w proszku. Dobrze wymieszać.
- Umieść 3 łyżki mieszanki kakaowej na dnie formy wysmarowanej masłem.
- Następnie, nadal na środku, umieść 3 łyżki mieszanki waniliowej.
- Powtórzyć czynność, dodając na przemian 3 łyżki kakao i pasty waniliowej.
- Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz ciasto zebra jest gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!