Tort zebra, marmur egzotyczny (marmur włoski)

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
łatwe
1 h 25 m

Przenieś sawannę do swojego domu na deser z tym ciastem zebra. Kuzyn waniliowo-czekoladowego ciasta marmurkowego, ma oryginalną prezentację i jest tak łatwy w przygotowaniu, jak zawsze. Idealny przepis na przekąskę dla dzieci i do filiżanki gorącej czekolady! Miękkie i przewiewne, postępuj zgodnie z naszym przepisem krok po kroku poniżej, aby odkryć sekret robienia tego domowego ciasta ;-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 1.79 (0.22€/porcja)

Materiały

  • Forma o średnicy 28 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania45 min
Gotowania40 min

  • Tort Zebra, marmur egzotyczny (marmur włoski) - Przygotowanie krok 1Wymieszać jajka z cukrem, solą, olejem i mlekiem.
    Podzielić masę na 2 części.
  • Tort Zebra, marmur egzotyczny (marmur włoski) - Przygotowanie krok 2Do połowy masy dodać 175 g mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i ekstrakt waniliowy. Dobrze wymieszać.
  • Tort Zebra, marmur egzotyczny (marmur włoski) - Przygotowanie krok 3Do drugiej połowy dodać pozostałą mąkę (125 g), 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i kakao w proszku. Dobrze wymieszać.
  • Tort Zebra, marmur egzotyczny (marmur włoski) - Przygotowanie krok 4Umieść 3 łyżki mieszanki kakaowej na dnie formy wysmarowanej masłem.
  • Tort Zebra, marmur egzotyczny (marmur włoski) - Przygotowanie krok 5Następnie, nadal na środku, umieść 3 łyżki mieszanki waniliowej.
  • Tort Zebra, marmur egzotyczny (marmur włoski) - Przygotowanie krok 6Powtórzyć czynność, dodając na przemian 3 łyżki kakao i pasty waniliowej.
  • Tort Zebra, marmur egzotyczny (marmur włoski) - Przygotowanie krok 7Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
  • Tort Zebra, marmur egzotyczny (marmur włoski) - Przygotowanie krok 8A teraz ciasto zebra jest gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+