Jak zrobić purée z musu?

zagłosuj teraz
Jak zrobić purée z musu?
Side dish
2 porcji
łatwe
10 min

Oto prosty, łatwy przepis, który wszyscy uwielbialiśmy jako dzieci (i nadal uwielbiamy...): Purée mousseline! Przepis, który jest gotowy w dosłownie 5 minut, jest idealnym dodatkiem do mielonego steku, warzyw smażonych na patelni lub panierowanej ryby - krótko mówiąc, posiłek, który zabierze Cię z powrotem do dzieciństwa :-)


Składniki

2

Materiały

  • 1 szklana miska na sałatkę

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Wlej mleko i wodę do miski.
  • Dodaj płatki purée i wymieszaj.
  • Gotować przez 5 minut w kuchence mikrofalowej.
  • Wyjąć z kuchenki mikrofalowej, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Teraz jest gotowe!

Obserwacje

Z czym podawać purée mousseline?
Można go używać jako dodatku do każdego dania: na przykład pieczonego kurczaka, mielonych steków, ryb, a nawet grillowanych warzyw!

Czy mogę przechowywać purée mousseline?
Tak, można je przechowywać przez 3 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.

Jakie są wskazówki, jak uniknąć grudek w purée z musu?
Aby uniknąć grudek w purée z musu, konieczne jest stopniowe dodawanie płynów.

Jak doprawić purée z musu?
Purée z musu można doprawić solą, pieprzem i ewentualnie szczyptą gałki muszkatołowej, aby wzmocnić jego smak. Miłośnicy słodyczy mogą nawet dodać starty ser!



Sprzęt do gotowania

kuchenka mikrofalowa

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+