Jak zrobić purée mousseline?

zagłosuj teraz
Jak zrobić purée mousseline?
Side dish
2 porcji
łatwe
10 min

Oto prosty, łatwy przepis, który wszyscy uwielbialiśmy jako dzieci (i nadal uwielbiamy...): Purée mousseline! Przepis, który jest gotowy w dosłownie 5 minut, jest idealnym dodatkiem do mielonego steku, smażonych warzyw lub panierowanej ryby - krótko mówiąc, posiłek, który zabierze Cię z powrotem do dzieciństwa :-)

Składniki

2

Materiały

  • 1 szklana miska na sałatkę

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Wlej mleko i wodę do miski.
  • Dodaj płatki purée i wymieszaj.
  • Gotować przez 5 minut w kuchence mikrofalowej.
  • Wyjąć z kuchenki mikrofalowej, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Teraz jest gotowe!

Obserwacje

Z czym podawać purée mousseline?

Można go używać jako dodatku do każdego dania: na przykład pieczonego kurczaka, mielonych steków, ryb, a nawet grillowanych warzyw!

Czy mogę przechowywać purée mousseline?

Tak, można je przechowywać przez 3 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.

Jakie są wskazówki, jak uniknąć grudek w purée z musu?

Aby uniknąć grudek w purée z musu, konieczne jest stopniowe dodawanie płynów.

Jak doprawić purée z musu?

Purée z musu można doprawić solą, pieprzem i ewentualnie szczyptą gałki muszkatołowej, aby wzmocnić jego smak. Miłośnicy słodyczy mogą nawet dodać starty ser!

Sprzęt do gotowania

kuchenka mikrofalowa
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: