Sos holenderski: idealny dodatek do ryb!
zagłosuj teraz
Nasz sos holenderski jest kremowy i lekko doprawiony cytryną. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się do jajek sadzonych na brunch lub wytrawne śniadanie, a także do ryb podczas posiłku. Postępując zgodnie z naszymi krokami, będziesz w stanie odtworzyć go w domu, więc zacznij!
Składniki
4
Szacowany koszt: 0.84Euros€ (0.21€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- W rondelku wymieszać żółtka z wodą, solą, pieprzem i sokiem z 1/2 cytryny.
- Postaw rondel na małym ogniu i mieszaj, dodając stopniowo masło.
- Gdy sos zgęstnieje do gładkiej konsystencji, zdejmij go z ognia i smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!