Sos holenderski: idealny dodatek do ryb!

zagłosuj teraz
Sos holenderski: idealny dodatek do ryb!
Side dish
4 porcji
łatwe
20 min

Nasz sos holenderski jest kremowy i lekko doprawiony cytryną. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się do jajek sadzonych na brunch lub wytrawne śniadanie, a także do ryb podczas posiłku. Postępując zgodnie z naszymi krokami, będziesz w stanie odtworzyć go w domu, więc zacznij!


Składniki

4
Szacowany koszt: 0.84 (0.21€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • W rondelku wymieszać żółtka z wodą, solą, pieprzem i sokiem z 1/2 cytryny.
  • Postaw rondel na małym ogniu i mieszaj, dodając stopniowo masło.
  • Gdy sos zgęstnieje do gładkiej konsystencji, zdejmij go z ognia i smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+