Jak zrobić sos sangrii? idealny do mięsa!

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
25 min

Znaleźliśmy idealny przepis na dodatek do mięs (białych i czerwonych): sos sangria! Wykonany z czerwonego wina, sos ten jest idealnym sposobem na urozmaicenie potraw. Jest łatwy w przygotowaniu, a my wyjaśnimy wszystko krok po kroku w naszych wyjaśnieniach poniżej.


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.82 (0.7€/porcja)

Podobne przepisy

Domowy syrop dyniowy, idealny do jesienno-zimowych drinków


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
  • Jak zrobić sos sangrii? Idealny do mięsa! - Przygotowanie krok 1Wymieszać 1 łyżkę mąki kukurydzianej z 1 łyżką wody. Odstawić na bok.
    Umyj pomarańczę i cytrynę. Usuń skórkę i wyciśnij sok.
  • Jak zrobić sos sangrii? Idealny do mięsa! - Przygotowanie krok 2Umieść wino, sok i skórkę z pomarańczy i cytryny, cukier, laskę cynamonu i ekstrakt waniliowy w rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
    Zmniejszyć ogień i za pomocą sitka (lub łyżki stołowej) usunąć laskę cynamonu oraz skórkę z pomarańczy i cytryny.
    Dodać rozcieńczoną mąkę kukurydzianą i mieszać, aż sos zgęstnieje.
  • Jak zrobić sos sangrii? Idealny do mięsa! - Przygotowanie krok 3Wszystko gotowe! Smacznego!

Obserwacje

Sos ten można podawać z białym lub czerwonym mięsem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+