Jak zrobić sos sangrii? idealny do mięsa!
zagłosuj teraz
Znaleźliśmy idealny przepis na dodatek do mięs (białych i czerwonych): sos sangria! Wykonany z czerwonego wina, sos ten jest idealnym sposobem na urozmaicenie potraw. Jest łatwy w przygotowaniu, a my wyjaśnimy wszystko krok po kroku w naszych wyjaśnieniach poniżej.
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.82Euros€ (0.7€/porcja)
Podobne przepisy
Domowy syrop dyniowy, idealny do jesienno-zimowych drinków
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
- Wymieszać 1 łyżkę mąki kukurydzianej z 1 łyżką wody. Odstawić na bok.
Umyj pomarańczę i cytrynę. Usuń skórkę i wyciśnij sok. - Umieść wino, sok i skórkę z pomarańczy i cytryny, cukier, laskę cynamonu i ekstrakt waniliowy w rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Zmniejszyć ogień i za pomocą sitka (lub łyżki stołowej) usunąć laskę cynamonu oraz skórkę z pomarańczy i cytryny.
Dodać rozcieńczoną mąkę kukurydzianą i mieszać, aż sos zgęstnieje. - Wszystko gotowe! Smacznego!
Obserwacje
Sos ten można podawać z białym lub czerwonym mięsem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!