Ciasto z perliczki z foie gras

zagłosuj teraz
Danie główne
8 porcji
średnie
4 h

Upiecz perliczkę, wykorzystując ją w przepisie na ciasto! Aromatyzowana białym porto i połączona z foie gras, nie będziesz w stanie oprzeć się temu łatwemu w przygotowaniu daniu! Jest to również łatwy przepis na świąteczne potrawy (Boże Narodzenie, Nowy Rok, urodziny...). Przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef, przeprowadzimy Cię krok po kroku przez proces przygotowania tego domowego ciasta :-)


Składniki

8

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania2 h
Gotowania2 h


Obserwacje

Białe porto: można je zastąpić innym alkoholem, takim jak Noilly Prat.
Foie gras: jeśli użyjesz bloku, foie gras stopi się podczas gotowania i zmiesza z mięsem. Jeśli użyjesz całego foie gras, będzie się ono trzymać razem, a podczas degustacji będziesz mieć kawałki foie gras.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+