Gnocchi ze słodkich ziemniaków (łatwe gnocchi)

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
50 min

Gnocchi zyskały nowy smak dzięki słodkim ziemniakom. Aby unowocześnić ten przepis, konieczne było jedynie zastąpienie angielskiego ziemniaka. Bardzo łatwy w przygotowaniu, jest również wszechstronny, ponieważ można użyć mąki pszennej (jak tradycyjne gnocchi) lub mąki bezglutenowej (dla alergików). W obu przypadkach uzyskamy doskonałe rezultaty. Co więcej, nie używamy jajek. Zapoznaj się z naszym przewodnikiem krok po kroku:


Składniki

4
Szacowany koszt: 3.17 (0.79€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Rodzaje ziemniaków:<\/b> My używamy słodkiego ziemniaka, ale może to być ziemniak angielski lub asterix.

Zamrażanie gnocchi:<\/b> Jeśli wolisz, zamroź gnocchi (przed gotowaniem). Nie musisz ich rozmrażać, gdy je jesz, po prostu włóż je do gorącej wody. Czas gotowania będzie dłuższy (około 3 minut).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+