Ciasto na bazie babeczek
zagłosuj teraz
Każda babeczka zasługuje na dobrą bazę! Odkryj te proste, wilgotne babeczki tutaj! Po ostygnięciu wystarczy dodać wybrane nadzienie (zazwyczaj krem maślany) i udekorować według własnego uznania. Daj upust swojej kulinarnej wyobraźni...
Składniki
12
Materiały
- Forma do muffinów
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
- W misce (w robocie kuchennym lub ręcznie) dodaj składniki w podanej kolejności, z wyjątkiem wielokolorowych kulek. Dobrze wymieszaj pomiędzy każdym dodaniem.
- Gdy ciasto na babeczki będzie gotowe, dodaj różnokolorowe kulki. Delikatnie wymieszaj, używając szpatułki do zwijania masy.
- Przygotuj papierowe foremki do babeczek. Na przykład tutaj, dodajemy papierowe foremki do każdego z otworów w naszej żaroodpornej formie.
Napełnij je za pomocą gałki do lodów lub zaokrąglonej łyżki stołowej (aby uniknąć rozlania się masy po całym cieście :-D ). - Dodaj wielokolorowe koraliki na wierzch.
- Piec przez 15-20 minut w temperaturze 170°C, do uzyskania złotego koloru.
Sprawdź, czy babeczki są upieczone, wbijając nóż w jedną z nich. Powinna wyjść nienaruszona.
Po upieczeniu wyjmij papierowe foremki ze standardowej formy i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!