Ciasto bazowe do babeczek
zagłosuj teraz

Każda babeczka zasługuje na dobrą bazę! Odkryj te proste, wilgotne babeczki tutaj! Po ostygnięciu wystarczy dodać wybrane nadzienie (zazwyczaj krem maślany) i udekorować według własnego uznania. Daj upust swojej kulinarnej wyobraźni...
Składniki
12
Materiały
- Forma do muffinów
Podobne przepisy
Ciasto marchewkowe - przepis na pyszne ciasto marchewkowe z orzechami
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
W misce (w robocie kuchennym lub ręcznie) dodaj składniki w podanej kolejności, z wyjątkiem wielokolorowych kulek. Dobrze wymieszaj pomiędzy każdym dodaniem.
Gdy ciasto na babeczki będzie gotowe, dodaj różnokolorowe kulki. Delikatnie wymieszaj, używając szpatułki do zwijania masy.
Przygotuj papierowe foremki do babeczek. Na przykład tutaj, dodajemy papierowe foremki do każdego z otworów w naszej żaroodpornej formie.
Napełnij je za pomocą gałki do lodów lub zaokrąglonej łyżki stołowej (aby uniknąć rozlania się masy po całym cieście :-D ).Dodaj wielokolorowe koraliki na wierzch.
Piec przez 15-20 minut w temperaturze 170°C, do uzyskania złotego koloru.
Sprawdź, czy babeczki są upieczone, wbijając nóż w jedną z nich. Powinna wyjść nienaruszona.
Po upieczeniu wyjmij papierowe foremki ze standardowej formy i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!