Halloween bundt cake, przepyszny czekoladowy bundt cake
Nikt nie wie, dlaczego nazywa się bundt cake, ale wszyscy wiemy , jakie jest dobre. Jest to miękkie, czekoladowe ciasto wzbogacone pyszną polewą. Na Halloween przedstawiamy strasznie pyszną wersję tego deseru. Sprawi, że stracisz głowę i... oczy! Wypróbuj nasz przepis na czekoladowe pączki na Halloween, postępując zgodnie z instrukcjami krok po kroku. Spodoba ci się!
Składniki
Materiały
- 1 robot kuchenny (lub blender elektryczny)
- 1 szpatułka (lub łyżka)
- 1 silikonowa forma do babki (można użyć standardowej formy)
Przygotowanie
- Ubijaj jajka z cukrem przez 5 minut na najwyższych obrotach, aż masa podwoi swoją objętość.
- Dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia.
- Następnie dodaj masło i roztopioną czekoladę. Dobrze wymieszaj, aż masa będzie gładka.
- Wysmarować formę masłem lub olejem roślinnym. Wlać ciasto.
- Piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Sprawdź, czy ciasto jest upieczone za pomocą wykałaczki lub sznurka. Delikatnie wbij ją w ciasto: jeśli ciasto pozostanie na wykałaczce, należy kontynuować pieczenie przez kilka minut.
- Pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z formy.
Przeciąć kopułę ciasta tak, aby spód był płaski. - Przygotowanie lukru :
Wymieszać serek do smarowania, cukier puder i gorącą wodę. Dodaj barwnik spożywczy zgodnie z kolorem, który chcesz nadać. - Polukruj ciasto, a następnie dodaj małe cukrowe oczy, aby mogło patrzeć na ciebie złowrogo, gdy je pożerasz. I gotowe. Twój potwór lub pączek na Halloween jest gotowy!
Obserwacje
Czy mogę zatrzymać pączka na Halloween?
Tak. Można je przechowywać przykryte dzwonkiem przez kilka dni poza lodówką.
Czy mogę zamrozić pączka na Halloween?
Oczywiście, ale sugerujemy, aby nie zamrażać go już polanego lukrem. Lukier należy przygotować w ostatniej chwili.
Jaka forma do pączków na Halloween?
Użyliśmy formy silikonowej, ale jest to opcjonalne. Możesz użyć dowolnej dostępnej formy do ciasta, zawsze około 26 cm. Pamiętaj, aby dobrze ją natłuścić, jeśli nie jest silikonowa.
Czy mogę zastąpić ciemną czekoladę w pączku na Halloween?
Do tego ciasta można użyć dowolnego rodzaju czekolady. Jeśli używasz bardzo słodkiej czekolady, zalecamy zmniejszenie ilości cukru zarówno w cieście, jak i polewie.