Ciasto bundt na halloween, przepyszna czekoladowa babka

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
2 h

Nikt nie wie, dlaczego nazywa się bundt cake, ale wszyscy wiemy jakie jest pyszne. Jest to miękkie, czekoladowe ciasto wzbogacone pyszną polewą. Na Halloween przedstawiamy strasznie pyszną wersję tego deseru. Sprawi, że stracisz głowę i… oczy! Wypróbuj nasz przepis na ciasto Halloweenowe z czekolady postępując zgodnie z instrukcjami krok po kroku. Spodoba ci się!


Składniki

8

Na polewę:

Szacowany koszt: 7.05 (0.88€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania45 min


Obserwacje

Czy mogę zatrzymać pączka na Halloween?
Tak. Można je przechowywać przykryte dzwonkiem przez kilka dni poza lodówką.

Czy mogę zamrozić pączka na Halloween?
Oczywiście, ale sugerujemy, aby nie zamrażać go już polanego lukrem. Lukier należy przygotować w ostatniej chwili.

Jaka forma do pączków na Halloween?
Użyliśmy formy silikonowej, ale jest to opcjonalne. Możesz użyć dowolnej dostępnej formy do ciasta, zawsze około 26 cm. Pamiętaj, aby dobrze ją natłuścić, jeśli nie jest silikonowa.

Czy mogę zastąpić ciemną czekoladę w pączku na Halloween?
Do tego ciasta można użyć dowolnego rodzaju czekolady. Jeśli używasz bardzo słodkiej czekolady, zalecamy zmniejszenie ilości cukru zarówno w cieście, jak i polewie.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+