Jabłkowa kruszonka (wegańska i bezglutenowa)
zagłosuj teraz
Co może być prostszego i smaczniejszego niż jabłkowa kruszonka? Idealny deser, jeśli chcesz ugotować jabłka bez zbytniego komplikowania. Oprócz tego, że jest pyszny, przepis ten jest bardzo łatwy do wykonania w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Co więcej, nie będziesz potrzebować wielu składników... To wszystko zalety, więc postępuj zgodnie z poniższym przepisem krok po kroku, a także z wersją wideo ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 2.81Euros€ (0.47€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Obierz jabłka (lub umyj je i zachowaj skórkę, jeśli są organiczne), a następnie pokrój je na małe kawałki.
Smaż je na patelni na małym ogniu z odrobiną margaryny i cynamonu przez około 10 minut. - Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W międzyczasie przygotować kruszonkę: umieścić margarynę, mąkę, proszek migdałowy i cukier w misce. Wymieszaj palcami, aby nadać kruszonce piaszczystą konsystencję. - Gdy jabłka zmiękną, umieść je na dnie formy do pieczenia, a następnie ułóż kruszonkę na wierzchu.
Wstawić do piekarnika na około 20 minut (więcej w zależności od piekarnika).
Jeśli kruszonka zbyt szybko zbrązowieje, umieść na wierzchu arkusz folii aluminiowej i pozostaw do upieczenia przez resztę czasu. - Po ugotowaniu podawaj kruszonkę w takiej postaci lub z gałką lodów waniliowych :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!