Jabłkowa kruszonka (wegańska i bezglutenowa)

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
40 min

Co może być prostszego i smaczniejszego niż jabłkowa kruszonka? Idealny deser, jeśli chcesz ugotować jabłka bez zbytniego komplikowania. Oprócz tego, że jest pyszny, przepis ten jest bardzo łatwy do wykonania w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Co więcej, nie będziesz potrzebować wielu składników... To wszystko zalety, więc postępuj zgodnie z poniższym przepisem krok po kroku, a także z wersją wideo ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 2.81 (0.47€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min

  • Jabłkowa kruszonka (wegańska i bezglutenowa) - Przygotowanie krok 1Obierz jabłka (lub umyj je i zachowaj skórkę, jeśli są organiczne), a następnie pokrój je na małe kawałki.
    Smaż je na patelni na małym ogniu z odrobiną margaryny i cynamonu przez około 10 minut.
  • Jabłkowa kruszonka (wegańska i bezglutenowa) - Przygotowanie krok 2Rozgrzej piekarnik do 180°C.

    W międzyczasie przygotować kruszonkę: umieścić margarynę, mąkę, proszek migdałowy i cukier w misce. Wymieszaj palcami, aby nadać kruszonce piaszczystą konsystencję.
  • Jabłkowa kruszonka (wegańska i bezglutenowa) - Przygotowanie krok 3Gdy jabłka zmiękną, umieść je na dnie formy do pieczenia, a następnie ułóż kruszonkę na wierzchu.
    Wstawić do piekarnika na około 20 minut (więcej w zależności od piekarnika).
    Jeśli kruszonka zbyt szybko zbrązowieje, umieść na wierzchu arkusz folii aluminiowej i pozostaw do upieczenia przez resztę czasu.
  • Jabłkowa kruszonka (wegańska i bezglutenowa) - Przygotowanie krok 4Po ugotowaniu podawaj kruszonkę w takiej postaci lub z gałką lodów waniliowych :-)


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+