Jak zrobić krem chiboust?

zagłosuj teraz
Inny
10 porcji
trudne
2 h

Jeśli planujesz zrobić Saint-Honoré, nie złamiesz zasady kremu Chiboust! "Ale co to jest krem Chiboust?" → Cóż, jest to po prostu "sklejony" krem cukierniczy (krem, do którego dodano żelatynę) + włoska beza. Wyjątkowo kremowa mieszanka, która sprawi, że Twoje wypieki będą wyglądać zupełnie inaczej. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby zrobić crème Chiboust (znany również jako crème Saint-Honoré) z naszymi zdjęciami i pisemnymi wyjaśnieniami!


Składniki

10

Dla crème pâtissière :

Dla bezy włoskiej :

Szacowany koszt: 2.82 (0.28€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Czas oczekiwania1 h

Obserwacje

Kiedy skończysz swojego honorowego świętego, powinien on odpocząć w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, aby żelatyna mogła zastygnąć.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+