Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą.

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
35 min

Wyobraź sobie rogalika z ciasta francuskiego i pachnące pieczywo czosnkowe. Wymieszaj to wszystko razem i masz... Savoury Cruffins! Tutaj są one zwieńczone dużą dawką parmezanu i topiącej się mozzarelli, dzięki czemu są bardzo chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Idealne na inny rodzaj aperitifu, który z pewnością zadowoli wszystkich gości! Spróbuj teraz, pokochasz je ;)

Składniki

4

Materiały

  • ramekiny

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
  • Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą. - Przygotowanie krok 1Wymieszaj masło, rozgnieciony ząbek czosnku, natkę pietruszki i pieprz.
  • Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą. - Przygotowanie krok 2Rozwiń ciasto na rogaliki i w razie potrzeby spłaszcz je wałkiem do ciasta.
    Rozprowadź poprzednią mieszankę na całej powierzchni ciasta.
  • Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą. - Przygotowanie krok 3Przeciąć na pół w poprzek i zwinąć dwa kawałki w kiełbaski.
    Następnie przeciąć bułki na pół, aby uzyskać cztery bułki.
  • Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą. - Przygotowanie krok 4Na koniec przekrój kiełbaski wzdłuż na pół.
  • Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą. - Przygotowanie krok 5Zwinąć ciasto w natłuszczoną ramekinę i posypać około 1/2 łyżki parmezanu i 1/2 łyżki startej mozzarelli.
    *Możesz dostosować te ilości do swoich upodobań!
  • Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą. - Przygotowanie krok 6Zrób to samo z pozostałymi 3 kawałkami ciasta.
  • Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą. - Przygotowanie krok 7Piecz babeczki w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 minut.
    *Ustawiliśmy piekarnik na grzanie konwekcyjne, ale można również użyć konwekcji naturalnej.
  • Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą. - Przygotowanie krok 8Ostrożnie obrócić i gotowe! Cudowne, ciepłe, pocieszające cruffiny czekają na Ciebie :-).

Obserwacje

Czy ciasto można rozwałkować za jednym razem?

Można również rozwałkować ciasto za jednym razem, pokroić je na cztery części, a następnie przeciąć je wzdłuż.

Czy mogę włożyć ser bezpośrednio do ciasta?

Tak, ale po przecięciu kawałków wzdłuż, część nadzienia wydostanie się na zewnątrz i będzie trudniejsza w obsłudze.

Czy mogę użyć innych przypraw?

Oczywiście, możesz dodać wybrane zioła i przyprawy, a nawet inne sery!

Czy cruffiny można zamrażać?

Tak, można je zamrozić przed lub po ugotowaniu (jeśli zamrozisz je przed ugotowaniem, ich gotowanie potrwa dłużej, jeśli zamrozisz je po ugotowaniu, wystarczy je tylko podgrzać).

Jak przechowywać cruffiny?

Można je przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 4 dni.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: