Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą.

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
35 min

Wyobraź sobie rogalika z ciasta francuskiego i pachnące pieczywo czosnkowe. Wymieszaj to wszystko razem i masz... Savoury Cruffins! Tutaj są one zwieńczone dużą dawką parmezanu i topiącej się mozzarelli, dzięki czemu są bardzo chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Idealne na inny rodzaj aperitifu, który z pewnością zadowoli wszystkich gości! Spróbuj teraz, pokochasz je ;)


Składniki

4

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Czy ciasto można rozwałkować za jednym razem?

Można również rozwałkować ciasto za jednym razem, pokroić je na cztery części, a następnie przeciąć je wzdłuż.

Czy mogę użyć innych przypraw?

Oczywiście, możesz dodać wybrane zioła i przyprawy, a nawet inne sery!

Jak przechowywać cruffiny?

Można je przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 4 dni.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+