Cruffiny, połączenie croissanta i muffina, w tym przypadku solone z parmezanem i mozzarellą.
zagłosuj teraz
Wyobraź sobie rogalika z ciasta francuskiego i pachnące pieczywo czosnkowe. Wymieszaj to wszystko razem i masz... Savoury Cruffins! Tutaj są one zwieńczone dużą dawką parmezanu i topiącej się mozzarelli, dzięki czemu są bardzo chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Idealne na inny rodzaj aperitifu, który z pewnością zadowoli wszystkich gości! Spróbuj teraz, pokochasz je ;)
Składniki
4
Materiały
- ramekiny
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
Wymieszaj masło, rozgnieciony ząbek czosnku, natkę pietruszki i pieprz.
Rozwiń ciasto na rogaliki i w razie potrzeby spłaszcz je wałkiem do ciasta.
Rozprowadź poprzednią mieszankę na całej powierzchni ciasta.Przeciąć na pół w poprzek i zwinąć dwa kawałki w kiełbaski.
Następnie przeciąć bułki na pół, aby uzyskać cztery bułki.Na koniec przekrój kiełbaski wzdłuż na pół.
Zwinąć ciasto w natłuszczoną ramekinę i posypać około 1/2 łyżki parmezanu i 1/2 łyżki startej mozzarelli.
*Możesz dostosować te ilości do swoich upodobań!Zrób to samo z pozostałymi 3 kawałkami ciasta.
Piecz babeczki w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 minut.
*Ustawiliśmy piekarnik na grzanie konwekcyjne, ale można również użyć konwekcji naturalnej.Ostrożnie obrócić i gotowe! Cudowne, ciepłe, pocieszające cruffiny czekają na Ciebie :-).
Obserwacje
Czy ciasto można rozwałkować za jednym razem?
Można również rozwałkować ciasto za jednym razem, pokroić je na cztery części, a następnie przeciąć je wzdłuż.
Czy mogę użyć innych przypraw?
Oczywiście, możesz dodać wybrane zioła i przyprawy, a nawet inne sery!
Jak przechowywać cruffiny?
Można je przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 4 dni.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!