Szybka zupa grochowa na zimno
zagłosuj teraz
Aby cieszyć się zupami nawet wtedy, gdy jest gorąco, przygotuj je w zimnej wersji! Dziś przedstawiamy nasz przepis na grochówkę. Szybki i łatwy w przygotowaniu, ten przepis bez gotowania jest idealny do verrines na aperitif lub jako przystawka na początek schłodzonego posiłku.
Składniki
2
Do dekoracji :
Szacowany koszt: 3.42Euros€ (1.71€/porcja)
Materiały
- Blender ręczny
- Rondel
Przygotowanie
- Za pomocą blendera ręcznego zmiksuj groszek i zimny wywar warzywny (możesz użyć świeżego gotowanego groszku, groszku z puszki lub mrożonego groszku).
- Następnie dodaj crème fraîche, sól i pieprz i wymieszaj.
- Następnie można dodać miętę do smaku.
- Odstawić zupę do lodówki na 15 minut.
- Zupa jest jeszcze lepsza podawana schłodzona z mżawką oliwy z oliwek i serem feta.
- Zupa grochowa jest już gotowa!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!