Jak zrobić chrupiącą cebulę w piekarniku?

zagłosuj teraz
Side dish
5 porcji
łatwe
25 min

Chrupiąca cebulka, chrupiący i smaczny dodatek, który wzbogaca każde danie, doczekała się zdrowszej i łatwiejszej w przygotowaniu wersji: pieczonej w piekarniku. Chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku, wystarczy podać ją do hamburgerów, tacos lub innych rodzajów kanapek. Jeśli wolisz je jako przystawkę, również możesz. Czy myślałeś o podaniu go jako dodatku do mięsa, kurczaka lub sałatki? Nie wahaj się, Twoje danie będzie jeszcze smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Sprawdź nasz przepis krok po kroku i daj się zaskoczyć chrupiącej cebuli z piekarnika.


Składniki

5
Szacowany koszt: 2.85 (0.57€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Czym jest chrupiąca cebula?
Słowo "chrupiąca" określa żywność o chrupiącej teksturze, uzyskanej w wyniku gotowania lub pieczenia.

Jakich rodzajów cebuli mogę użyć w tym przepisie?
Najlepiej używać białej lub żółtej cebuli, ponieważ są one twardsze. Cebula fioletowa lub czerwona nie jest zalecana.

Czy mogę użyć innych przypraw?
Oczywiście, przyprawy są zawsze do smaku.

Wolisz usmażyć cebulę na chrupko?
To też jest w porządku. Idealnie jest smażyć ją na oleju o temperaturze między 180 a 190ºC, aż stanie się złotobrązowa.

Jak przechowywać chrupiącą cebulę?
Pozwól im całkowicie ostygnąć i przechowuj je w szczelnie zamkniętym słoiku.

Jak podawać chrupiącą cebulkę?
Chrupiąca cebulka doskonale komponuje się z hamburgerami, hot-dogami, tacos lub innymi rodzajami kanapek. Można ją również podawać z mięsem, kurczakiem lub sałatkami.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+