Krem do smarowania nutella, idealny do dekoracji ciast i tortów.
Przygotowanie tortu składającego się z kilku warstw jest o wiele łatwiejsze, niż mogłoby się wydawać. Ale będziesz potrzebować kremu godnego tej nazwy, aby to wszystko połączyć! Proponujemy ten krem do smarowania! Idealny do ciast czekoladowych lub waniliowych. Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez przepis na ten superłatwy krem Nutella.
Składniki
Materiały
- 1 mikser elektryczny
- 1 łopatka
- 1 miska
Podobne przepisy
Pasta z orzechów laskowych, domowa nutella
Przygotowanie
- Umieść śmietanę, trzepaczkę i miskę w zamrażarce na 15 do 20 minut przed użyciem.
Wlej śmietankę do miski. - Dodaj mascarpone i pastę do smarowania, a następnie ubijaj, aż masa podwoi swoją objętość i będzie gładka. W razie potrzeby dokończ mieszanie za pomocą łopatki. Schłódź do użycia.
- A teraz jest gotowy! Możesz przygotować pyszne ciasto warstwowe lub udekorować tort :-)
Obserwacje
Jakiej śmietany powinienem użyć?
Możesz użyć płynnej śmietany lub crème fraiche, która zawiera co najmniej 30% tłuszczu. Smak będzie łagodniejszy w przypadku płynnej śmietany i bardziej kwaśny w przypadku świeżej śmietany.
Po co wkładać śmietanę do zamrażarki?
Gdy śmietana jest zimna, podniesie się i stanie się twardsza. Zalecamy również umieszczenie miski i trzepaczki w zamrażarce, aby śmietana nie nagrzewała się podczas ubijania.
Jakiego kremu do smarowania powinienem użyć?
Możesz użyć dowolnego kremu do smarowania, na przykład czekoladowego kremu z orzechów laskowych typu Nutella, masła orzechowego lub innych nasion oleistych (orzechów laskowych, pistacji itp.), kremu speculoos itp. Dopraw swój krem według własnego gustu i pozwól, aby przemówiła Twoja kreatywność!