Krem do smarowania nutella, idealny do polewania ciast i tortów.
Przygotowanie tortu składającego się z kilku warstw jest o wiele łatwiejsze, niż mogłoby się wydawać. Ale będziesz potrzebować kremu godnego tej nazwy, aby to wszystko połączyć! Aby to zrobić, proponujemy to kremowe smarowidło! Idealny do ciast czekoladowych lub waniliowych. Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez przepis na ten superłatwy krem Nutella.
Składniki
Materiały
- 1 mikser elektryczny
- 1 nasadka łopatkowa
- 1 miska
Podobne przepisy
Jodła z nutellą do podziału
Przygotowanie
- Umieść śmietanę, trzepaczkę i miskę w zamrażarce na 15 do 20 minut przed użyciem.
Wlej śmietankę do miski. - Dodać mascarpone, rozprowadzić i ubijać, aż masa podwoi swoją objętość i będzie gładka. W razie potrzeby dokończyć mieszanie za pomocą miksera. Schłodzić do gotowości do użycia.
- A teraz jest gotowy! Teraz możesz zrobić pyszne ciasto warstwowe lub udekorować tort :-)
Obserwacje
Jakiej śmietany powinienem użyć?
Możesz użyć płynnej śmietany lub crème fraiche, która zawiera co najmniej 30% tłuszczu. Smak będzie łagodniejszy w przypadku płynnej śmietany i bardziej kwaśny w przypadku świeżej śmietany.
Po co wkładać śmietanę do zamrażarki?
Gdy śmietana jest zimna, podniesie się i stanie się twardsza. Zalecamy również umieszczenie miski i trzepaczki w zamrażarce, aby śmietana nie nagrzewała się podczas ubijania.
Jakiego kremu do smarowania powinienem użyć?
Możesz użyć dowolnego kremu do smarowania, na przykład czekoladowego kremu z orzechów laskowych typu Nutella, masła orzechowego lub innych nasion oleistych (orzechów laskowych, pistacji itp.), kremu speculoos itp. Dopraw swój krem według własnego gustu i pozwól, aby przemówiła Twoja kreatywność!