Ciasto raclette

zagłosuj teraz
Danie główne
8 porcji
łatwe
50 min

W tym roku, aby powitać Trzech Mędrców w Święto Trzech Króli, przygotowujemy galette... raclette! Jeśli jesteś miłośnikiem sera, ten przepis to dla Ciebie gratka, która jest zarówno chrupiąca, jak i rozpływająca się w ustach. A jeśli nie masz maszyny do raclette, oto sposób przygotowania, który pozwoli Ci cieszyć się wyjątkowymi smakami tego symbolicznego dania w sezonie zimowym! Przygotuj ziemniaki, wędlinę, ser raclette i ciasto francuskie i postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku zawartymi w naszym domowym przepisie.


Składniki

8
Szacowany koszt: 8.73 (1.09€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min


Obserwacje

Możesz dodać tyle raclette i wędlin, ile chcesz!

Gotowanie ziemniaków: Ziemniaki umieszcza się w galette na surowo. Gotują się idealnie przez 35 minut w piekarniku w temperaturze 180°C. Dla pewności przygotowaliśmy ten przepis kilka razy.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+