Ciasto z boczkiem, kozim serem i orzechami włoskimi

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
1 h 5 m

Jeśli chodzi o proste, szybkie i ekonomiczne posiłki, ciasto to podstawa! Z serem feta i oliwkami, szynką, a nawet raclette, jest to bez wątpienia idealny posiłek towarzyszący sałatce, jako aperitif, a nawet na piknik! Aby uzyskać bardziej jesienną wersję, zdecydowaliśmy się dodać orzechy włoskie, które doskonale komponują się z kozim serem i boczkiem :-) A jeśli chodzi o wersje mini, nie wahaj się wypróbować naszych przepisów na pikantne muffinki!


Składniki

6
Szacowany koszt: 6.08 (1.01€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania55 min


Obserwacje

Jakiego nadzienia powinienem użyć do pikantnego ciasta?
My wybraliśmy nadzienie z boczku, koziego sera i orzechów włoskich, ale można też użyć sezonowych warzyw, aby zmieniać smaki przez cały rok!

Jak przechowywać pikantne ciasto?
Ciasto można przechowywać do 5 dni w szczelnym pojemniku lub owinięte folią spożywczą.

Czy można zamrozić pikantne ciasto?
Możesz zamrozić to ciasto bez żadnych obaw!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+