Ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
1 h 5 m

Jabłka debiutują w tym przepisie na wilgotne ciasto z orzechami włoskimi i cynamonem :-) Przepis ze słodkimi smakami jesieni, które pokochasz, gdy nadejdą chłodniejsze dni. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby uzyskać nasz łatwy w przygotowaniu deser i nie zapomnij zaparzyć sobie filiżanki herbaty, kawy lub czekolady :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 5.01 (0.83€/porcja)

Materiały

  • Kwadratowa forma 20 cm x 20 cm
  • Robot kuchenny (opcjonalnie)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania50 min

  • Ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 200°C. Obierz i pokrój jabłka na małe kawałki. Umieść w dużej misce.
  • Ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem - Przygotowanie krok 2Orzechy włoskie posiekać tłuczkiem i wymieszać z jabłkami. Dodać 100 g cukru i wymieszać. Odstawić na bok.
  • Ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem - Przygotowanie krok 3Wymieszaj jajka z pozostałymi 100 gramami cukru, dodaj cynamon, proszek do pieczenia i mąkę. Następnie dodać olej. Dobrze wymieszać.
  • Ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem - Przygotowanie krok 4Dodaj tę mieszankę do masy jabłkowo-orzechowej i dobrze wymieszaj.
  • Ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem - Przygotowanie krok 5Wlać masę do wysmarowanej masłem formy i piec przez 50 minut w temperaturze 200°C.
  • Ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem - Przygotowanie krok 6A teraz ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem jest gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+