Ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem
zagłosuj teraz
Jabłka debiutują w tym przepisie na wilgotne ciasto z orzechami włoskimi i cynamonem :-) Przepis ze słodkimi smakami jesieni, które pokochasz, gdy nadejdą chłodniejsze dni. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby uzyskać nasz łatwy w przygotowaniu deser i nie zapomnij zaparzyć sobie filiżanki herbaty, kawy lub czekolady :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 5.01Euros€ (0.83€/porcja)
Materiały
- Kwadratowa forma 20 cm x 20 cm
- Robot kuchenny (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania50 min
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Obierz i pokrój jabłka na małe kawałki. Umieść w dużej misce.
- Orzechy włoskie posiekać tłuczkiem i wymieszać z jabłkami. Dodać 100 g cukru i wymieszać. Odstawić na bok.
- Wymieszaj jajka z pozostałymi 100 gramami cukru, dodaj cynamon, proszek do pieczenia i mąkę. Następnie dodać olej. Dobrze wymieszać.
- Dodaj tę mieszankę do masy jabłkowo-orzechowej i dobrze wymieszaj.
- Wlać masę do wysmarowanej masłem formy i piec przez 50 minut w temperaturze 200°C.
- A teraz ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem jest gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!