Wegetariańskie spaghetti bolognese!

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
1 h 10 m

Smaczne, jak to tylko możliwe, oto nowy pomysł na sos do makaronu. Dzięki temu wegetariańskiemu bolognese będziesz mieć coś, co zaskoczy i zachwyci wszystkich przy stole. Ale czym zastąpić mięso? Dowiesz się tego, korzystając z poniższych instrukcji krok po kroku ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.56 (0.64€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania1 h
  • Wegetariańskie spaghetti bolognese! - Przygotowanie krok 1Po opłukaniu soczewicy gotować ją w pięciokrotnej objętości wody przez 25 minut.
    Odcedź i odstaw na bok.
  • Wegetariańskie spaghetti bolognese! - Przygotowanie krok 2Obierz marchewkę i cebulę i drobno posiekaj.
    Smażyć przez około dziesięć minut na oliwie z oliwek na patelni.
    Dodać sos pomidorowy, ugotowaną soczewicę, zioła prowansalskie, czosnek, sól i pieprz i dobrze wymieszać.
  • Wegetariańskie spaghetti bolognese! - Przygotowanie krok 3Dusić przez około 30 minut na małym ogniu, regularnie mieszając.
    W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
    Po ugotowaniu makaronu odcedź go i wymieszaj z sosem bolognese. Podawaj natychmiast!
    Smacznego :-)


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+