Wegetariańskie spaghetti bolognese!
zagłosuj teraz
Smaczne, jak to tylko możliwe, oto nowy pomysł na sos do makaronu. Dzięki temu wegetariańskiemu bolognese będziesz mieć coś, co zaskoczy i zachwyci wszystkich przy stole. Ale czym zastąpić mięso? Dowiesz się tego, korzystając z poniższych instrukcji krok po kroku ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.56Euros€ (0.64€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania1 h
- Po opłukaniu soczewicy gotować ją w pięciokrotnej objętości wody przez 25 minut.
Odcedź i odstaw na bok. - Obierz marchewkę i cebulę i drobno posiekaj.
Smażyć przez około dziesięć minut na oliwie z oliwek na patelni.
Dodać sos pomidorowy, ugotowaną soczewicę, zioła prowansalskie, czosnek, sól i pieprz i dobrze wymieszać. - Dusić przez około 30 minut na małym ogniu, regularnie mieszając.
W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Po ugotowaniu makaronu odcedź go i wymieszaj z sosem bolognese. Podawaj natychmiast!
Smacznego :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!