Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą
zagłosuj teraz
Steki nie muszą być z mięsa! Oto dowód w postaci naszego przepisu na steki wegetariańskie ↓
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.55Euros€ (0.27€/porcja)
Materiały
- Rozdrabniacz elektryczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Umieść odsączoną fasolę, obrany czosnek i cebulę oraz odrobinę wody w misce rozdrabniacza. Dobrze zmiksować.
- Umieścić w misce i dodać wszystkie pozostałe składniki. Dobrze wymieszać.
- Rozgrzej trochę oleju na patelni (więcej niż użyłbyś do zwykłych mielonych steków). Umieść 2 garście pasty fasolowej na wierzchu i z grubsza uformuj steki.
- Gotować przez około 8 minut na średnim ogniu. Jeśli stek nie jest ugotowany, nie będzie się trzymał razem.
Odwróć i gotuj przez kolejne 5 minut. - A teraz wegetariańskie steki są gotowe!
Obserwacje
Wybór roślin strączkowych: można zastąpić lub połączyć kilka z nich (ciecierzyca, bób itp.).
Przyprawy i przyprawy: pozwól swoim kubkom smakowym mówić, dodając wybrane przyprawy i przyprawy, aby uzyskać wysoce spersonalizowany efekt!
Pieczenie w piekarniku: piecz steki przez około 20-25 minut w temperaturze 180°C.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!