Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
25 min

Steki nie muszą być z mięsa! Oto dowód w postaci naszego przepisu na steki wegetariańskie ↓


Składniki

2
Szacowany koszt: 0.55 (0.27€/porcja)

Materiały

  • Rozdrabniacz elektryczny

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min

  • Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą - Przygotowanie krok 1Umieść odsączoną fasolę, obrany czosnek i cebulę oraz odrobinę wody w misce rozdrabniacza. Dobrze zmiksować.
  • Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą - Przygotowanie krok 2Umieścić w misce i dodać wszystkie pozostałe składniki. Dobrze wymieszać.
  • Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą - Przygotowanie krok 3Rozgrzej trochę oleju na patelni (więcej niż użyłbyś do zwykłych mielonych steków). Umieść 2 garście pasty fasolowej na wierzchu i z grubsza uformuj steki.
  • Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą - Przygotowanie krok 4Gotować przez około 8 minut na średnim ogniu. Jeśli stek nie jest ugotowany, nie będzie się trzymał razem.
    Odwróć i gotuj przez kolejne 5 minut.
  • Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą - Przygotowanie krok 5A teraz wegetariańskie steki są gotowe!

Obserwacje

Wybór roślin strączkowych: można zastąpić lub połączyć kilka z nich (ciecierzyca, bób itp.).

Przyprawy i przyprawy: pozwól swoim kubkom smakowym mówić, dodając wybrane przyprawy i przyprawy, aby uzyskać wysoce spersonalizowany efekt!

Pieczenie w piekarniku: piecz steki przez około 20-25 minut w temperaturze 180°C.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+