Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą
zagłosuj teraz
Steki nie muszą być z mięsa! Oto dowód w postaci naszego przepisu na steki wegetariańskie ↓
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.55Euros€ (0.27€/porcja)
Materiały
- Rozdrabniacz elektryczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
Umieść odsączoną fasolę, obrany czosnek i cebulę oraz odrobinę wody w misce rozdrabniacza. Dobrze zmiksuj.
Umieść w misce i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Dobrze wymieszaj.
Rozgrzej trochę oleju na patelni (więcej niż użyłbyś do zwykłych mielonych steków). Umieść 2 garście pasty fasolowej na patelni i z grubsza uformuj steki.
Gotuj przez około 8 minut na średnim ogniu. Jeśli stek nie jest dobrze usmażony, nie będzie się trzymał razem.
Odwróć i gotuj przez kolejne 5 minut.A teraz wegetariańskie steki są gotowe!
Obserwacje
Wybór roślin strączkowych: można zastąpić lub połączyć kilka z nich (ciecierzyca, bób itp.).
Przyprawy i zioła: pozwól swoim kubkom smakowym mówić, dodając wybrane przyprawy i zioła, aby uzyskać wysoce spersonalizowany efekt!
Pieczenie w piekarniku: piecz steki przez około 20-25 minut w temperaturze 180°C.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!