Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
25 min

Steki nie muszą być z mięsa! Oto dowód w postaci naszego przepisu na steki wegetariańskie ↓

Składniki

2

Materiały

  • Rozdrabniacz elektryczny

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą - Przygotowanie krok 1Umieść odsączoną fasolę, obrany czosnek i cebulę oraz odrobinę wody w misce rozdrabniacza. Dobrze zmiksuj.
  • Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą - Przygotowanie krok 2Umieść w misce i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Dobrze wymieszaj.
  • Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą - Przygotowanie krok 3Rozgrzej trochę oleju na patelni (więcej niż użyłbyś do zwykłych mielonych steków). Umieść 2 garście pasty fasolowej na patelni i z grubsza uformuj steki.
  • Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą - Przygotowanie krok 4Gotuj przez około 8 minut na średnim ogniu. Jeśli stek nie jest dobrze usmażony, nie będzie się trzymał razem.
    Odwróć i gotuj przez kolejne 5 minut.
  • Wegetariańskie steki z czerwoną fasolą - Przygotowanie krok 5A teraz wegetariańskie steki są gotowe!

Obserwacje

Wybór roślin strączkowych: można zastąpić lub połączyć kilka z nich (ciecierzyca, bób itp.).

Przyprawy i zioła: pozwól swoim kubkom smakowym mówić, dodając wybrane przyprawy i zioła, aby uzyskać wysoce spersonalizowany efekt!

Pieczenie w piekarniku: piecz steki przez około 20-25 minut w temperaturze 180°C.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: